ПАВИЋЕВИЋ: Пласман на Светско првенство раван медаљи на Европском

Још једном се потврдило: где је Ђура, ту је и успех!

Бојан Павићевић, већ две деценије заштитни знак чаробне игре на петопарцу, са позиције директора ФСС за футсал и женски фудбал даривао нам је нову (ко зна коју) радост: пласман Србије на Светско првенство у Литванији 2021.

После ремија у Финској (5:5), довољног за славље Орлова, Павићевић је истакао:

– Очекивао сам тешку утакмицу, али не тако… Био је много велики улог. Трновит пут смо прошли, имали најтежу групу у квалификацијама и у елитној рунди. Играчи су знали колики је терет, чак и у Крагујевцу, кад смо могли да решимо два-три разлике, нисмо то урадили… Као из неког страха… Много смо радили на психолошком плану, међутим, тактика у првом полувремену – да их сачекамо јер смо имали гол предности из првог меча, није била добра, али у наставку – кад смо изашли у пресинг, вратило се како смо се и договорили.

Павићевић је наставио са анализом:

– На жалост, четири гола смо примили из прекида?! Не сећам се да смо икад толико у историји футсала, необјашњиво, али и то се дешава. Знали смо да су Финци најопаснији из прекида, некако, нисмо били довољно сконцентрисани.

Први човек српског фудбала је нагласио:

– Честитам момцима, мора да се зна: само шест екипа, од 50 из Европе, иде на Светско првенство! То је толики успех – раван медаљи на Европском првенству. Финци су се борили, невероватно како трче, али… Имамо велика очекивања за Мондијал, кад смо већ довде дошли. Пред последњу утакмицу рекао сам да би био огроман кикс да се нисмо пласирали.

Ђуру су преплавиле емоције:

– Били смо сломљени на крају, буквално – нисам могао ни да се радујем колико сам био утучен после лошег првог полувремена…


Фото: ФСС