PAVIĆEVIĆ: Plasman na Svetsko prvenstvo ravan medalji na Evropskom

Još jednom se potvrdilo: gde je Đura, tu je i uspeh!

Bojan Pavićević, već dve decenije zaštitni znak čarobne igre na petoparcu, sa pozicije direktora FSS za futsal i ženski fudbal darivao nam je novu (ko zna koju) radost: plasman Srbije na Svetsko prvenstvo u Litvaniji 2021.

Posle remija u Finskoj (5:5), dovoljnog za slavlje Orlova, Pavićević je istakao:

– Očekivao sam tešku utakmicu, ali ne tako… Bio je mnogo veliki ulog. Trnovit put smo prošli, imali najtežu grupu u kvalifikacijama i u elitnoj rundi. Igrači su znali koliki je teret, čak i u Kragujevcu, kad smo mogli da rešimo dva-tri razlike, nismo to uradili… Kao iz nekog straha… Mnogo smo radili na psihološkom planu, međutim, taktika u prvom poluvremenu – da ih sačekamo jer smo imali gol prednosti iz prvog meča, nije bila dobra, ali u nastavku – kad smo izašli u presing, vratilo se kako smo se i dogovorili.

Pavićević je nastavio sa analizom:

– Na žalost, četiri gola smo primili iz prekida?! Ne sećam se da smo ikad toliko u istoriji futsala, neobjašnjivo, ali i to se dešava. Znali smo da su Finci najopasniji iz prekida, nekako, nismo bili dovoljno skoncentrisani.

Prvi čovek srpskog fudbala je naglasio:

– Čestitam momcima, mora da se zna: samo šest ekipa, od 50 iz Evrope, ide na Svetsko prvenstvo! To je toliki uspeh – ravan medalji na Evropskom prvenstvu. Finci su se borili, neverovatno kako trče, ali… Imamo velika očekivanja za Mondijal, kad smo već dovde došli. Pred poslednju utakmicu rekao sam da bi bio ogroman kiks da se nismo plasirali.

Đuru su preplavile emocije:

– Bili smo slomljeni na kraju, bukvalno – nisam mogao ni da se radujem koliko sam bio utučen posle lošeg prvog poluvremena…


Foto: FSS