ФСВ: Нови Сад и Жак Јуниор лидери у Војводини

Завршен је овогодишњи сениорски део првенства у футсалу у оквиру обе групе Футсал лиге Војводине. Иако је било неких померања одигране су скоро све утакмице, осим утакмице у Панчеву, у сениорском рангу такмичења услед пандемије коронавируса.

На Истоку сасвим заслужено је први КМФ Нови Сад, лидер и апсолутни фаворит и за доигравање за првака Војводине у футсалу за ову сезону. Из осам утакмица Нови Сад је изашао као победник у свих осам утакмица, уз импозантну гол-разлику 59:4, и заслужено је лидер на табели групе Исток ФС Војводине са 24. освојена бода, док ће се Динамо, Инђија, Краљевићево из Качарева као и Кикинда борити за преостала три места која воде у доигравање за првака. Викинг из Руме, не тако давно друголигаш, је практично отписан из борбе за врх табеле.

Табеле Футсал лиге ФС Војводине 2020/2021

Са друге стране на Западу је већа конкуренција али су се два тима издвојила на врху табеле, лидер Жак Јуниор из Сомбора и подмлађени састав КМФ Летећег Холанђанина из Врбаса. Потом следе новајлија Спартак из Суботице, Хајдук из Куле, новосадски Танго и Бајмок. На зачељу табеле је Фортуна из Футога без иједног освојеног бода. Жак Јуниор је први са свих девет победа али га у стопу прате подмлађени састав врбашана који ће и ове сезоне бити фаворит број један како за освајање Омладинске футсал лиге Војводине тако и Омладинске футсал лиге Србије. Спартак из Суботице је право освежење на футсал мапи Србије, а ту су увек неугодни Хајдук и најстарији футсал клуб у Војводини Танго. Летећи Бајмочани по квалитету заслужују сигурно доигравање за првака али често нису били у пуном саставу па су платили цех малом ростеру у јесењем делу првенства.

У току је завршница Футсал КУП-а на територији ФС Војводине, као и Омладинска футсал лига у којој је ове сезоне узело учешће седамнаест (17!) клубова… На пролеће следи завршница лигашког дела сениорског такмичења у обе футсал лиге Војводине а потом плеј офф тј. доигравање за првака по Куп систему унакрсно из обе групе, где ће КМФ Нови Сад покушати уз још неколико претедената, да освоји пехар ФС Војводине и пласман у Другу футсал лигу ФСС.