ФСВ: Тиса протутњала Новим Садом, пехар отишао у Нови Бечеј

У малој дворани СПЕНС-а у Новом Саду, синоћ је одигран финални меч Футсал Купа Војводине између домаћег КМФ „Нови Сад“ и КМФ „Тиса“ из Новог Бечеја.

КМФ НОВИ САД – КМФ ТИСА /Нови Бечеј/     1:6 (0:5)

Непосредно уочи почетка утакмице уприличена је свечаност у којој је генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић уручио признања ФСВ члановима сениорксе Футсал репрезентације Србије који су у бараж утакмици против Финске обезбедили учешће на светском првенству следеће године у Летонији. Прогодне поклоне ФС Војводине су добили Бојан Павићевић, координатор за футсал и женски фудбал ФСС, Горан Иванчић, селектору футсал репрезентације Србије, Жељко Малинић, председник футсал комисије ФСВ, Антонић Бојан, кондициони тренер у стручном штабу, Антонић Алекса, тренер голмана репрезентације Србије, и Поповић Давор играч КМФ Црвене Звезде и репрезентативац Србије.

Бојан Павићевић уручује пехар Веселину Губеринићу

Друголигаш КМФ ТИСА демонстрирала брз и ефикасан футсал по нотама чефа струке Дејана Станојева и сасвим заслужено остварила победу резултатом 6:1, али је и екипа из Новог Сада још увек трећелигаш, показала да израста у организован футсал клуб који стреми вишем рангу. Мора се истаћи играч са капитенском траком, један од најбољих играча у друголигашком каравану Веселин Губеринић, који доживљава другу младост на паркетима широм Србије у дресу Тисе… Судијска тројка Милош Јоцовић, Драгутин Божовић и Предграг Вујић је оправдала поверење комесара за суђење Предрага Бељевића и одлично одрадила посао, а уручене су им и плакете ФСВ.

Сребрне медаље и пехар екипи из Новог Сада уручио је председник Комисије за футсал ФС Војводине Жељко Малинић. Златне медаље победнику Футсал Купа Војводине КМФ Тиси је уручио  селектор Футсал репрезентације Србије Горан Иванчић.

Пехар победничкој екипи „Тисе“ Новог Бечеја и чек на 50.000,00 динара који је обезебедио ФСВ, уручио је директор Футсал селекције Фудбалског савеза Србије Бојан Павићевић. Самим ласманом у 1/8 финала Купа ФС Србије, победничка екипа је, такође, обезбедила и новчану награду од 20.000,00 динара по одлуци ИО ФС Србије.

КМФ Нови Сад

Искуснија и квалитетнија футсал екипа из Новог Бечеја је већ у првом полувремену ставила до знања Новосађанима да се они ништа неће питати у овом финалу јер су за првих двадесет минута постигли чак пет голова упркос одличном голману Новог Сада Алекси Антонићу. Екипа Новог Сада је тек у фази формирања, на моменте је показала је квалитет и да има перспективу упркос осцилацијама и падовима у игри, потврдивши да није случајно лидер Војвођанске лиге – група Исток.

Нови Сад,  мала дворана СПЕНС-а. Одиграна утакмица без присуства публике. Судије: Јоцовић (Нови Сад) и Божовић (Кула), гомилање прекршаја: Нови Сад 11 (4-5), Тиса 8 (4-4), стрелци: Пајић у 39. за Нови Сад, Стојковић у 5, Целин у 7, Томић у 11, Губеринић у 14, Томчић у 17. и 24. минуту.  Жути картони: Станић (Нови Сад) и Томић (Тиса).

КМФ НОВИ САД: Антонић, Лазић, Симић, Рнић/Кап./, Станић, Сакан, Спаић, Илић, Варгец, Пајић, Стаменић, Костић, Ђурић, Вукаљевић.

КМФ ТИСА: Јанићијевић, Томчић, Томић, Губеринић/Кап./, Целин, Ћурчић, Чичић, Илић, Икрашев, Стојковић, Пеленгић, Андрић, Стојанов, Виновић.

(Фото:ФСВ)