FSV: Tisa protutnjala Novim Sadom, pehar otišao u Novi Bečej

U maloj dvorani SPENS-a u Novom Sadu, sinoć je odigran finalni meč Futsal Kupa Vojvodine između domaćeg KMF „Novi Sad“ i KMF „Tisa“ iz Novog Bečeja.

KMF NOVI SAD – KMF TISA /Novi Bečej/     1:6 (0:5)

Neposredno uoči početka utakmice upriličena je svečanost u kojoj je generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić uručio priznanja FSV članovima seniorkse Futsal reprezentacije Srbije koji su u baraž utakmici protiv Finske obezbedili učešće na svetskom prvenstvu sledeće godine u Letoniji. Progodne poklone FS Vojvodine su dobili Bojan Pavićević, koordinator za futsal i ženski fudbal FSS, Goran Ivančić, selektoru futsal reprezentacije Srbije, Željko Malinić, predsednik futsal komisije FSV, Antonić Bojan, kondicioni trener u stručnom štabu, Antonić Aleksa, trener golmana reprezentacije Srbije, i Popović Davor igrač KMF Crvene Zvezde i reprezentativac Srbije.

Bojan Pavićević uručuje pehar Veselinu Guberiniću

Drugoligaš KMF TISA demonstrirala brz i efikasan futsal po notama čefa struke Dejana Stanojeva i sasvim zasluženo ostvarila pobedu rezultatom 6:1, ali je i ekipa iz Novog Sada još uvek trećeligaš, pokazala da izrasta u organizovan futsal klub koji stremi višem rangu. Mora se istaći igrač sa kapitenskom trakom, jedan od najboljih igrača u drugoligaškom karavanu Veselin Guberinić, koji doživljava drugu mladost na parketima širom Srbije u dresu Tise… Sudijska trojka Miloš Jocović, Dragutin Božović i Predgrag Vujić je opravdala poverenje komesara za suđenje Predraga Beljevića i odlično odradila posao, a uručene su im i plakete FSV.

Srebrne medalje i pehar ekipi iz Novog Sada uručio je predsednik Komisije za futsal FS Vojvodine Željko Malinić. Zlatne medalje pobedniku Futsal Kupa Vojvodine KMF Tisi je uručio  selektor Futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić.

Pehar pobedničkoj ekipi „Tise“ Novog Bečeja i ček na 50.000,00 dinara koji je obezebedio FSV, uručio je direktor Futsal selekcije Fudbalskog saveza Srbije Bojan Pavićević. Samim lasmanom u 1/8 finala Kupa FS Srbije, pobednička ekipa je, takođe, obezbedila i novčanu nagradu od 20.000,00 dinara po odluci IO FS Srbije.

KMF Novi Sad

Iskusnija i kvalitetnija futsal ekipa iz Novog Bečeja je već u prvom poluvremenu stavila do znanja Novosađanima da se oni ništa neće pitati u ovom finalu jer su za prvih dvadeset minuta postigli čak pet golova uprkos odličnom golmanu Novog Sada Aleksi Antoniću. Ekipa Novog Sada je tek u fazi formiranja, na momente je pokazala je kvalitet i da ima perspektivu uprkos oscilacijama i padovima u igri, potvrdivši da nije slučajno lider Vojvođanske lige – grupa Istok.

Novi Sad,  mala dvorana SPENS-a. Odigrana utakmica bez prisustva publike. Sudije: Jocović (Novi Sad) i Božović (Kula), gomilanje prekršaja: Novi Sad 11 (4-5), Tisa 8 (4-4), strelci: Pajić u 39. za Novi Sad, Stojković u 5, Celin u 7, Tomić u 11, Guberinić u 14, Tomčić u 17. i 24. minutu.  Žuti kartoni: Stanić (Novi Sad) i Tomić (Tisa).

KMF NOVI SAD: Antonić, Lazić, Simić, Rnić/Kap./, Stanić, Sakan, Spaić, Ilić, Vargec, Pajić, Stamenić, Kostić, Đurić, Vukaljević.

KMF TISA: Janićijević, Tomčić, Tomić, Guberinić/Kap./, Celin, Ćurčić, Čičić, Ilić, Ikrašev, Stojković, Pelengić, Andrić, Stojanov, Vinović.

(Foto:FSV)