СA КОМШИЈАМА У СПЕНСУ: Србија са дебитантом Шљукићем напада БиХ

Уколико данас у новосадском Спенсу савлада Босну и Херцеговину (18.00, ТВ Арена спорт 1), репрезентација Србије начиниће велики корак ка пласману на Европско првенство у Холандији 2022.

Орлови ће се, бар за почетак, после другог кола ротирати са комшијама на челу Групе 4 квалификација, уз подсећање: у првом колу ремизирали су на гостовању главном конкуренту Румунији, вечерас на црти Северној Македонији, на старту тесно пораженој од БиХ.

– Спремно дочекујемо Босну и Херцеговину. Квалитет је на нашој страни, што илуструје и ранг-листа, међутим, чака нас тежак задатак, само максималним залагањем можемо до три бода – опрезан је селектор Србије Горан Иванчић у разговору за Спортски журнал.

Србија није имала позитивних на тестирању на коронавирус (изостаће голман Немања Момчиловић због црвеног картона против Румуније), за разлику од БиХ – ослабљену, услед ковида 19, неиграњем капитена Радмиловића, Алаџића и голмана Галића

Међу данашњим ривалима у Српској Атини нема тајни…

– Репрезентативци БиХ су често на окупу, мимо званичних такмичења учествују на турнирима. Очекујемо да им главно оружје буде игра с голманом у пољу. То, у неку руку, може да нам проузрокује проблем, с друге стране – ако одузмемо две – три лопте бићемо у прилици да у значајној мери креирамо одговарајући ток утакмице – закључио је Горан Иванчић.

Без тројице кључних играча биће тешко да останемо непоражени. Даћемо, међутим, све од себе да у Новом Саду дођемо до позитивног резултата (Иво Крезо, селектор БиХ)


Србија – Босна и Херцеговина

Нови Сад – Дворана: Спенс. Почетак: 18.00. Без гледалаца. Судије: Андреј Черни и Јан Креста (Чешка).

СРБИЈА: ВУЛИЋ, РАКИЋ, ПРШИЋ, ПЕТРОВ, СИМИЋ, Алексић, Поповић, Рамић, Стојковић, Стојчевски, Милосављевић, Лазаревић, Томић, Шљукић, Гавриловић, Радмановић. Селектор: Горан Иванчић

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: МИЛАНОВИЋ, ЈЕЛИЋ, КАХВЕЏИЋ, БОШКОВИЋ, ИВАНКОВИЋ, Ј. Сесар, М. Сесар, Арнаутовић, Хркач, Омерхоџић, Петак, Дујмовић. Селектор: Иво Крезо.


ГРУПА 4

Прво коло: Румунија – Србија 2:2, Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1.

Друго коло – данас: Србија – Босна и Херцеговина (18.00), Северна Македонија – Румунија (19.00).

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 3, Србија, Румунија 1, Северна Македонија без бодова.


ШЉУКИЋ СПРЕМАН ЗА ДЕБИ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ

Орлови против БиХ имају и дебитанта – Драга Шљукића, узданицу Коњарника!

– Коњарник је добро играо јесенас, драго ми је што је то приметио селектор Иванчић. За нијансу сам се истакао испред саиграча, већину је мучила бар нека повреда.

Шљукић је одушевљен атмосфером у репрезентацији:

– Све је супер, одлично сам прихваћен. Много сам научио од селектора и репрезентативних асова.

Све би дао да заигра против БиХ:

– Поштујемо ривала, али настојаћемо да освојимо три бода.


Фото: ФСС