УЕФА КВАЛИФИКАЦИЈЕ: Изненађење у Новом Саду

Болан, изенађујући, али и заслужен пораз Орлова од БиХ вечерас у Новом Саду.

Комшије су играле без тројице стандардних репрезентативаца, Србија је била фаворит, али…

Селектор БиХ Иво Крезо је одлучио да његови играчи више пажње обрате на дефанзиву, па у нападу – шта ураде. Плитка одбрана гостију је била дисциплинована и стварала проблеме Србији. Орлови су остали без изгледних прилика, покушавали су ударцима из даљине, али вечерас нису били прецизни, тј. већину шутева зауставио је одлични голман БиХ Дарко Милановић.

Пројектил Стефана Ракића је, на несрећу, завршио само на левој стативи. Са друге стране, БиХ је претила изненада, кад је Милановић, у намери да дугом лоптом пронађе Кахвеџића, погодио оквир Вулићевог гола. Теренска иницијатива домаћина била је евидентна, али без резултата.

А репрезентација Србије

Босна и Херцеговина до вођства је стигла у шестом минуту после корнера. Одбрана Орлова је за тренутак заспала, Арнаутовић је на другој стативи главом погодио за 0:1!

Србија је почела још жешће да напада, међутим, без концентрације у завршници. Ипак, велики труд и иницијатива се исплатила два минута пре краја првог дела: Драган Томић је примио лопту и заградио се, Арнаутовић га је задржао и фаулирао, па се чешки судијски двојац није двоумио – пенал. Сигуран са шест метара је био искусни Марко Пршић, за обећавајућих 1:1!

Ипак, главобољу селектору Иванчићу оставио је реперезентативац БиХ Јелић: одлично је пробио по десној страни и прецизним ударцем, левицом, послао лопту у саме рашље Вулићевог гола за 1:2!

Хладан туш већ на почетку другог дела утакмице: Срђан Иванковић, бивши играч Економца, показао је какав је футсал мајстор, пресекао је лопту, повукао контранапад и јаким шутем матирао немоћног Вулића за великих 1:3!

Недуго,  јавила се нада за Орлове, висок пресинг донео је резултат. Драган Томић је пресекао лопту испред гола и одмах асистирао слободном Стефану Ракићу: маниром искусног стрелца пласирао је лопту поред Хркача и кроз ноге изненађеног Дарка Милановића за 2:3!

Није било одговора Орлова на игру са пет играча у пољу селекције БиХ, одлична одбрана и брзи контранапади правили су проблеме изабраницима селектора Иванчића. Тачку на „и“ поставио је Срђан Иванковић: освојио је „ничију” лопту на својој половини, продором дошао у зону шута и севнула је левица за коначних 2:4!

Пет минута пре краја Орлови су заиграли са петорицом у пољу, голман-играч био је Стефан Ракић. Србија је створила неколико полуприлика, најбољу је пропустио Марко Пршић.


СРБИЈА – БиХ   2:4 (1:2)

Нови Сад – Дворана: СПЕНС. Играно без присуства гледалаца. Судије: Ондреј Чернy (Чешка), Јан Креста (Чешка) и Петар Радојчић (Србија). Стрeлци: 0:1 Арнаутовић у 6, 1:1 у Пршић 18 (6м), 1:2 Јелић у 19, 1:3 Иванковић у 21, 2:3 Ракић у 23, 2:4 Иванковић у 34. минуту.

СРБИЈА: ВУЛИЋ (г), РАКИЋ, ТОМИЋ, ПРШИЋ, ПЕТРОВ, Стојковић, Стојчевски, Алексић, Поповић, Лазаревић, Рамић, Симић, Милосављевић, Радмановић (г). Селектор: Горан Иванчић.

БиХ: МИЛАНОВИЋ (г), ЈЕЛИЋ, ХРКАЧ, КАХВЕЏИЋ, ИВАНКОВИЋ, Ј. Сесар, М. Сесар, Арнаутовић, Бошковић, Омерхоџић, Петак, Дујмовић (г). Селектор: Иво Крезо.


У другом мечу наше групе Северна Македонија је у Скопљу одиграла нерешено са Румунијом 2:2 (Дандан 13, Ранготов 38 – Мицевски аг 14, Рибеиро 32)


ГРУПА  4

Прво коло: Румунија – Србија 2:2, Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1

Друго коло: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2.

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 6, Румунија 2, Северна Македонија, Србија 1 бод.

Треће коло: Румунија – Босна и Херцеговина (4. март, Букурешт), Србија – Северна Македонија (5. март, Врање).


(Фотографије: ФСС)