UEFA KVALIFIKACIJE: Iznenađenje u Novom Sadu

Bolan, izenađujući, ali i zaslužen poraz Orlova od BiH večeras u Novom Sadu.

Komšije su igrale bez trojice standardnih reprezentativaca, Srbija je bila favorit, ali…

Selektor BiH Ivo Krezo je odlučio da njegovi igrači više pažnje obrate na defanzivu, pa u napadu – šta urade. Plitka odbrana gostiju je bila disciplinovana i stvarala probleme Srbiji. Orlovi su ostali bez izglednih prilika, pokušavali su udarcima iz daljine, ali večeras nisu bili precizni, tj. većinu šuteva zaustavio je odlični golman BiH Darko Milanović.

Projektil Stefana Rakića je, na nesreću, završio samo na levoj stativi. Sa druge strane, BiH je pretila iznenada, kad je Milanović, u nameri da dugom loptom pronađe Kahvedžića, pogodio okvir Vulićevog gola. Terenska inicijativa domaćina bila je evidentna, ali bez rezultata.

A reprezentacija Srbije

Bosna i Hercegovina do vođstva je stigla u šestom minutu posle kornera. Odbrana Orlova je za trenutak zaspala, Arnautović je na drugoj stativi glavom pogodio za 0:1!

Srbija je počela još žešće da napada, međutim, bez koncentracije u završnici. Ipak, veliki trud i inicijativa se isplatila dva minuta pre kraja prvog dela: Dragan Tomić je primio loptu i zagradio se, Arnautović ga je zadržao i faulirao, pa se češki sudijski dvojac nije dvoumio – penal. Siguran sa šest metara je bio iskusni Marko Pršić, za obećavajućih 1:1!

Ipak, glavobolju selektoru Ivančiću ostavio je reperezentativac BiH Jelić: odlično je probio po desnoj strani i preciznim udarcem, levicom, poslao loptu u same rašlje Vulićevog gola za 1:2!

Hladan tuš već na početku drugog dela utakmice: Srđan Ivanković, bivši igrač Ekonomca, pokazao je kakav je futsal majstor, presekao je loptu, povukao kontranapad i jakim šutem matirao nemoćnog Vulića za velikih 1:3!

Nedugo,  javila se nada za Orlove, visok presing doneo je rezultat. Dragan Tomić je presekao loptu ispred gola i odmah asistirao slobodnom Stefanu Rakiću: manirom iskusnog strelca plasirao je loptu pored Hrkača i kroz noge iznenađenog Darka Milanovića za 2:3!

Nije bilo odgovora Orlova na igru sa pet igrača u polju selekcije BiH, odlična odbrana i brzi kontranapadi pravili su probleme izabranicima selektora Ivančića. Tačku na „i” postavio je Srđan Ivanković: osvojio je „ničiju” loptu na svojoj polovini, prodorom došao u zonu šuta i sevnula je levica za konačnih 2:4!

Pet minuta pre kraja Orlovi su zaigrali sa petoricom u polju, golman-igrač bio je Stefan Rakić. Srbija je stvorila nekoliko poluprilika, najbolju je propustio Marko Pršić.


SRBIJA – BiH   2:4 (1:2)

Novi Sad – Dvorana: SPENS. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Ondrej Černy (Češka), Jan Kresta (Češka) i Petar Radojčić (Srbija). Strelci: 0:1 Arnautović u 6, 1:1 u Pršić 18 (6m), 1:2 Jelić u 19, 1:3 Ivanković u 21, 2:3 Rakić u 23, 2:4 Ivanković u 34. minutu.

SRBIJA: VULIĆ (g), RAKIĆ, TOMIĆ, PRŠIĆ, PETROV, Stojković, Stojčevski, Aleksić, Popović, Lazarević, Ramić, Simić, Milosavljević, Radmanović (g). Selektor: Goran Ivančić.

BiH: MILANOVIĆ (g), JELIĆ, HRKAČ, KAHVEDŽIĆ, IVANKOVIĆ, J. Sesar, M. Sesar, Arnautović, Bošković, Omerhodžić, Petak, Dujmović (g). Selektor: Ivo Krezo.


U drugom meču naše grupe Severna Makedonija je u Skoplju odigrala nerešeno sa Rumunijom 2:2 (Dandan 13, Rangotov 38 – Micevski ag 14, Ribeiro 32)


GRUPA  4

Prvo kolo: Rumunija – Srbija 2:2, Bosna i Hercegovina – Severna Makedonija 2:1

Drugo kolo: Srbija – Bosna i Hercegovina 2:4, Severna Makedonija – Rumunija 2:2.

TABELA: Bosna i Hercegovina 6, Rumunija 2, Severna Makedonija, Srbija 1 bod.

Treće kolo: Rumunija – Bosna i Hercegovina (4. mart, Bukurešt), Srbija – Severna Makedonija (5. mart, Vranje).


(Fotografije: FSS)