ДАН ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД БиХ: Орлови сад морају тежим путем

Србија је поразом од Босне и Херцеговине (2:4), у среду увече у Новом Саду, после другог кола закомпликовала себи ситуацију у Групи 4 квалификација за Европско првенство у Холандији 2022, али…

Без обзира што тренутно има само бод (реми на гостовању Румунији), далеко од тога да је остала без шанси за пласман на континенталну смотру, међутим, Орлови сад морају тежим путем.

У наставку, предочавамо вам распоред до краја такмичења и доносимо изјаве селектора Горана Иванчића и двојице важних играча, Милоша Симића и Марка Пршића, дан после шока у Спенсу.


ГРУПА 4

ПРВО КОЛО: Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1, Румунија – Србија 2:2

ДРУГО КОЛО: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2.

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 6, Румунија 2, Северна Македонија, Србија 1 бод

ТРЕЋЕ КОЛО: Румунија – Босна и Херцеговина (4. март, Букурешт), Србија – Северна Македонија (5. март, Врање).

ЧЕТВРТО КОЛО: Северна Македонија – Србија (9. март, Скопље), Босна и Херцеговина – Румунија (10. март, Зеница).

ПЕТО КОЛО: Северна Македонија – Босна и Херцеговина (8. април, Скопље), Србија – Румунија (9. април).

ШЕСТО КОЛО: Румунија – Северна Македонија (14. април), Босна и Херцеговина – Србија (14. април, Зеница).ИВАНЧИЋ: Сами смо криви

Селектор Србије Горан Иванчић је после меча у Новом Саду истакао:

– Потпуно заслужена победа Босне и Херцеговине, играли су веома једноставно, знали су шта хоће и казнили све наше промашаје. Имамо пуно тога да анализирамо и исправимо ствари. Свака следећа утакмица је таква да једноставно морамо да је добијемо. За све ово што се десило сами смо криви.


СИМИЋ: Победе, све до краја

Капитен Орлова Милош Симић није скривао разочарање:

– Нисмо освојили бодове које смо очекивали пре овог циклуса. Изабрали смо, после овог пораза, тежи пут и сад морамо да наставимо и исправимо ствари. Селектор и стручни штаб ће да ураде анализу ова два меча која смо одиграли са Румунијом и Босном и Херцеговином, а наша рачуница је јасна, морамо до краја све да победимо ако хоћемо на Првенство Европе.


ПРШИЋ: Проблем са игром

Марко Пршић, стрелац једног од два гола Србије у поразу од БиХ, није крио тугу у разговору за Спортски журнал:

– Гости су имали већу жељу за победом, али нас нису надиграли и тактички изненадили. Имамо проблем са игром, сигнали су се јавили у реваншу баража за СП са Финском и недавно у Румунији. До краја циклуса остале су четири утакмице, очигледно је да смо изабрали тежи пут. Даћемо све од себе, али већ сад је јасно да о неким стварима нећемо само ми да одлучујемо.


Фото: ФСС