DAN POSLE PORAZA OD BiH: Orlovi sad moraju težim putem

Srbija je porazom od Bosne i Hercegovine (2:4), u sredu uveče u Novom Sadu, posle drugog kola zakomplikovala sebi situaciju u Grupi 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2022, ali…

Bez obzira što trenutno ima samo bod (remi na gostovanju Rumuniji), daleko od toga da je ostala bez šansi za plasman na kontinentalnu smotru, međutim, Orlovi sad moraju težim putem.

U nastavku, predočavamo vam raspored do kraja takmičenja i donosimo izjave selektora Gorana Ivančića i dvojice važnih igrača, Miloša Simića i Marka Pršića, dan posle šoka u Spensu.


GRUPA 4

PRVO KOLO: Bosna i Hercegovina – Severna Makedonija 2:1, Rumunija – Srbija 2:2

DRUGO KOLO: Srbija – Bosna i Hercegovina 2:4, Severna Makedonija – Rumunija 2:2.

TABELA: Bosna i Hercegovina 6, Rumunija 2, Severna Makedonija, Srbija 1 bod

TREĆE KOLO: Rumunija – Bosna i Hercegovina (4. mart, Bukurešt), Srbija – Severna Makedonija (5. mart, Vranje).

ČETVRTO KOLO: Severna Makedonija – Srbija (9. mart, Skoplje), Bosna i Hercegovina – Rumunija (10. mart, Zenica).

PETO KOLO: Severna Makedonija – Bosna i Hercegovina (8. april, Skoplje), Srbija – Rumunija (9. april).

ŠESTO KOLO: Rumunija – Severna Makedonija (14. april), Bosna i Hercegovina – Srbija (14. april, Zenica).IVANČIĆ: Sami smo krivi

Selektor Srbije Goran Ivančić je posle meča u Novom Sadu istakao:

– Potpuno zaslužena pobeda Bosne i Hercegovine, igrali su veoma jednostavno, znali su šta hoće i kaznili sve naše promašaje. Imamo puno toga da analiziramo i ispravimo stvari. Svaka sledeća utakmica je takva da jednostavno moramo da je dobijemo. Za sve ovo što se desilo sami smo krivi.


SIMIĆ: Pobede, sve do kraja

Kapiten Orlova Miloš Simić nije skrivao razočaranje:

– Nismo osvojili bodove koje smo očekivali pre ovog ciklusa. Izabrali smo, posle ovog poraza, teži put i sad moramo da nastavimo i ispravimo stvari. Selektor i stručni štab će da urade analizu ova dva meča koja smo odigrali sa Rumunijom i Bosnom i Hercegovinom, a naša računica je jasna, moramo do kraja sve da pobedimo ako hoćemo na Prvenstvo Evrope.


PRŠIĆ: Problem sa igrom

Marko Pršić, strelac jednog od dva gola Srbije u porazu od BiH, nije krio tugu u razgovoru za Sportski žurnal:

– Gosti su imali veću želju za pobedom, ali nas nisu nadigrali i taktički iznenadili. Imamo problem sa igrom, signali su se javili u revanšu baraža za SP sa Finskom i nedavno u Rumuniji. Do kraja ciklusa ostale su četiri utakmice, očigledno je da smo izabrali teži put. Daćemo sve od sebe, ali već sad je jasno da o nekim stvarima nećemo samo mi da odlučujemo.


Foto: FSS