УЕФА: Завршни турнир Лиге шампиона у Загребу

Завршни турнир “Ф8” УЕФА Футсал Лиге шампиона биће одржан у Загребу, а не у Минску како је првобитно било најављено. То је коначна одлука Извршног одбора УЕФА услед погоршања епидемиолошке ситуације у Белорусији, где су због тренутно изузетно неповољне ситуације, уведне строге рестрикције по питању уласка и изласка из те државе.

Кровна европска фудбалска организација објавила је на својим службеним страницама да је након конзултација с Белоруским фудбалским савезом  дошло до заједничке одлуке да се пронађе алтернативно решење за домаћинство турнира. УЕФА наводи како је Хрватски фудбалски савез (ХНС) показао спремност организовати наведени догађај, па је стога Извршни одбор УЕФА донео одлуку да ће се домаћинство завршног турнира одржати од 28. априла до 03. маја ипак у Загребу.

АРЕНА Загреб – Ф8 УЕФА Футсал ЛШ

Вест о домаћинству завршног турнира УЕФА Футсал ЛШ објавио је и ХНС на својим службеним страницама, што потврђује наводе  Како још званичници УЕФА тако и ХНС не наводе у којој би се дворани требао одржати завршни Ф8 турнир, али по свему судећи избор ће пасти на загребачку Арену. Парови су већ добро познати:

Барселона – Добовец,

Каират Алмати – Бенфика,

Интер МС – УГРА Југорск, и

Спортинг ЦП – КПРФ.