UEFA: Završni turnir Lige šampiona u Zagrebu

Završni turnir “F8”UEFA Futsal Lige šampiona biće održan u Zagrebu, a ne u Minsku kako je prvobitno bilo najavljeno. To je konačna odluka Izvršnog odbora UEFA usled pogoršanja epidemiološke situacije u Belorusiji, gde su zbog trenutno izuzetno nepovoljne situacije, uvedne stroge restrikcije po pitanju ulaska i izlaska iz te države.

Krovna evropska fudbalska organizacija objavila je na svojim službenim stranicama da je nakon konzultacija s Beloruskim fudbalskim savezom  došlo do zajedničke odluke da se pronađe alternativno rešenje za domaćinstvo turnira. UEFA navodi kako je Hrvatski fudbalski savez (HNS) pokazao spremnost organizovati navedeni događaj, pa je stoga Izvršni odbor UEFA doneo odluku da će se domaćinstvo završnog turnira održati od 28. aprila do 03. maja ipak u Zagrebu.

ARENA Zagreb – F8 UEFA Futsal LŠ

Vest o domaćinstvu završnog turnira UEFA Futsal LŠ objavio je i HNS na svojim službenim stranicama, što potvrđuje navode  Kako još zvaničnici UEFA tako i HNS ne navode u kojoj bi se dvorani trebao održati završni F8 turnir, ali po svemu sudeći izbor će pasti na zagrebačku Arenu. Parovi su već dobro poznati:

Barselona – Dobovec,

Kairat Almati – Benfika,

Inter MS – UGRA Jugorsk, i

Sporting CP – KPRF.