МЕТАЛАЦ КОЛОРАДО: Оставка Вуксановића, нови тренер Небојша Миланковић

КМФ Металац Колорадо ће после пуних седам сезона променити шефа стручног штаба. Популарни циркузанти ће покушати са новим тренером да остваре готово немогућу мисију а то је опстанак у Другој футсал лиги Србије, иако су заузимају последње место на табели…

Иван Вуксановић је поднео неопозиву оставку, али ће остати у клубу и то на месту потпредседника јер је изабран раније на редовној Скупштини КМФ Металац Колорада.

Управа клуба одлучила је да се учешће у првенству настави и сезона приведе крају што је боље могуће, а на место шефа стручног штаба именује кандидате из редова играчког кадра. Популарни Вукса је тренерску палицу преузео од Милана Ђуровића, сада већ далеке 2015. године.

Кап која је прелила чашу Вуксановића десила се на утакмици 14.кола, у Зрењанину, код резултата 4:4, када су играчи и стручни штаб Металац Колорада, напустили паркет Кристалне дворане, револтирани судијским одлукама, иако још није био крај утакмице…

У саопштењу управе Металац Колорада стоји:

Након дугогодишњег успешног кормиларења клубом, наш тренер Иван Вуксановић Вукса, одлучио је да се мало одмори од футсала и директног рада на терену. Клуб му је неизмерно захвалан за уложено време, знање и енергију, а његов тренерски рукопис се увек видео и чуо на терену.

Иако је често имао најмлађе екипе у лиги и потпуне новајлије у својим саставима, успео је кроз систематичан и пре свега стручан рад, на себи својствен и оригиналан начин, да изгради и обучи младе футсал играче, пренесе им основе и своју филозофију футсала. Његове екипе нису правиле компромисе, увек су играле и гајиле модеран футсал на терену, често је то било и на уштрб резултата, али циљеви су у нашем клубу нешто другачије постављени у односу на опште прихваћен доживљај футсала у овој земљи. Сва актулена дешавања, у и око футсала, успела су да начну овог врлог спортског радника, али не и да га поједу; тврда је то воћка, чудновата.

Оснивач, играч, капитен, председник, тренер, Вукса прави паузу само на терену, иде у следећу фазу, враћа се у управљачку структуру клуба да својим идејама допринесе наставку наше футсал мисије. Ни он, ни клуб, нису овде ставили тачку, врата су само притворена, прича се наставља. Следи својеврстан предах, враћамо се још јачи и опредељенији да своју циркус причу продужимо, занимљиву, атрактивну, живу, искрену и поштену, пуну преокерта, лупинга. Ми остављамо и даље трагове за собом и трајемо, стављамо само три тачке.

Хвала Иване, Циркус иде даље, ускоро и у вашем граду. Ћераћемо се још – поручују из управе Металац Колорада.

Упражњено место шафа струке Металац Колорада из Горњег Милановца, преузеће дугогодишњи капитен, Небојша Миланковић, у сарадњи са саиграчем из генерације, Александром Николићем.

(Фото: fkmetalac.rs )