ФСС: Палеж и Форум у завршници Омладинске лиге Србије

Клуб малог фудбала Палеж из Обреновца победник је омладинске лиге Београда у футсалу. У финалу такмичења, КМФ Палеж је савладао КМФ Коњарник резултатом 8:3. Стрелци за Обреновчане у финалу били су Трубајић Виктор, Радовановић Ненад, Старчевић Никола, Јашић Лука и Бојовић Матеја.

КМФ ПАЛЕЖ – КМФ КОЊАРНИК  8:3  (3:1)

Талентована генерација Палежа из Обреновца је победом над вршњацима Коњарника освојила Омладинску титулу првака Београда.

Изабраници тренера Жељка Грујичића су остварили историјску победу и сада је пред омладинцима обреновачког клуба још већи изазов – борба за титулу шампиона Србије.

Коњарник је у финалном мечу, повео већ у првом минуту, али су домаћи брзо изјендачили преко Виктора Трубајића расположеног за игру. А преокрет до краја првог дела утакмице су голови Стефановића и Радовановића за већ убедљиву предност екипе из Обреновца. У наставку се разгоропадио Палеж а „кривац“ је  Баковић. Након једне комбинације са Бојовићем, Баковић је одлично асистирао, а на другој стативи је све то школски пратио Бојовић који је главом лопту закуцао у мрежу Коњарника. Брзу контру Палежа вешто је крунисао хитроноги Старчевић и рутински погодио небрањени део гола. Покушавао је Коњарник да се пробуди и резултатски ухвати прикључак али није било шансе јер је на голу обреновчана био расположен вратар Никола Ристић.

Тренер Грујичић пружио је шансу свим играчима из протокола, а минутажу је најбоље искористио Лука Јашић, који је после повратне лопте из аута, затресао мрежу Коњарника. Тачку на овај финални меч, својим другим поготком, ставио је Радовановић за убедљивих 8:3.

“Храбро ћемо се борити у завршници државног шампионата. Ко год нам буде био противник, нећемо се предавати и покушаћемо да остваримо историјски резултат и освојимо прву титулу првака државе. Била би то велика ствар и за наш град, Обреновац. Ми смо млад клуб, али имамо велике амбиције”, истакао је председник клуба малог фудбала ПАЛЕЖ из Обреновца, Бранко Безаревић, и наставља: “Честитао бих нашим омладинцима на сјајном успеху и првој титулу шампиона Београда, али не задовољавамо се тим резултатом, већ желимо да одемо и корак даље и постанемо прваци Србије”.


Форум победом над омладинцима Летећег Холанђанина, освојио пехар ФС Војводине

Много неизвеснија и пре свега квалитетнија утакмица од финала у Обреновцу је виђена у вршачком Миленијуму. Састали су се по ко зна који пут најквалитетније омладинске екипеВојводине – Форум из Вршца и Летећи Холанђанин из Врбаса.

У првој утакмици у Врбасу су славили врбашани резултатом 9:7 да би у реваншу у Вршцу домаћин био бољи 7:5, и због више датих голова на страни Форум је освојио пехар ФС Војводине, као и пласман за завршни турнир Омладинске футсал лиге ФС Србије.

КМФ ФОРУМ – КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАЂАНИН    7:5 (4:3)

Вршац, СЦ „Миленијум“.Недеља, 28. фебруар 2021. у 21.00, судије: Ранковић Немања и Љубинковић Бранислав. Стрелци: 0:1 Копривица 3, 1:1 Андреј Шмит /АГ/ 5, 1:2 Мартин Шмит 13, 1:3 Копривица 16, 2:3 Матеја Ћирка 17, 3:3 Корња 18, 4:3 Миошко 20, 5:3 Матеја Ћирка 22, 6:3 Матеја Ћирка 23, 6:4 Копривица 26, 7:4 Влаховић 35, 7:5 Драгнић 35.минут. Нагомилавање прекршаја: Форум 9 (4+5), Летећи Холанђанин 6 (4+2). Жути картони: тренер Ненад Варађан /неспортско понашање/, и број 8. Лазар Радисављевић /безобзиран старт/ – оба Форум.

КМФ ФОРУМ У19: Андреја ЂОРЂЕВИЋ, Матеја ЋИРКА, Дарио КОРЊА, Игор ВЛАХОВИЋ, Кристијан МИОШКО, Ненад БОГДАНОВ, Огњен ВРТУНИЋ, Никола ТОМАШ, Огњен БОБИЋ, Лука ТЕШИЋ, Андреја ЋИРКА, Јован СТЕПАНОВИЋ, Александар МУНЋАН и Војин РАДИСАВЉЕВИЋ. Тренер: Ненад ВАРАЂАН.

КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН У19: Јован ДАНИЛОВИЋ, Андреј ШМИТ, Слободан КОПРИВИЦА, Мартин ШМИТ, Митар ЕРАКОВИЋ, Петар МАРОЈЕВИЋ, Данило РАДОВИЋ, Миљан МАРКОВИЋ, Немања МУМИНОВИЋ, Стефан МИЛИЋЕВИЋ и Лука ДРАГНИЋ. Тренер: Игор МИРИЦКИ.


Већ је обављен жреб тако да ПАЛЕЖ из Обреновца чека победника из ФС РИС, док ће се омладинци ФОРУМ-а састати са победником из ФС региона Западне Србије. Утакмица финала Омладинске футсал лиге ФСС ће бити одиграна као предигра Финала КУП-а које ће се одржати у Вршцу 21.априла.