ИВАНЧИЋ ПОСЛЕ С. МАКЕДОНИЈЕ: Тешко је некоме ко није гледао меч објаснити резултат

Селектор репрезентације Србије Горан Иванчић у интервјуу за Спортски журнал осврнуо се на нови непланиран резултат: после пораза од Босне и Херцеговине у Новом Саду и реми са Северном Македонијом у Врању, те говорио о шансама Орлова за пласман на Европско првенство у Холандији 2022.

– Незаслужено је остало нерешено, за класу смо били бољи од Северне Македоније. Тешко је некоме ко није гледао меч објаснити шта се дешавало кад види резултат. Статистика показује да смо имали 47 шутева, од чега 22 у оквир, док је ривал упутио само шест, половину у гол. Срећа нам је окренула леђа, као што је прошле године била уз нас, поготово у Француској на првом, односно у Нишу на другом квалификационом турниру за Светско првенство у Литванији – тврди Иванчић.

Реванш између Северне Македоније и Србије одиграће се у уторак, 9. марта, у Скопљу (19.00)

Селектор за само 1:1 са комшијама ништа не замера играчима:

– Одрадили су све што су морали и што је договорено. Затајила је реализација. Висио је гол у сваком моменту, ишли смо у дриблинг желећи да изнудимо фаул, гости су имали пет у 32. минуту. Нису могли да се бацају кад није био прекршај, али и поред тога имали смо неколико лепих прилика.

Иванчић жали за промашајима:

– Рекли смо да немамо право на кикс, али догодио се. Тек сад се види колико је скуп неуспех од БиХ. Ово је била агонија, лопта једноставно није хтела у гол.

 

На крају, о изгледима за ЕП:

– Имамо исти број бодова као Румунија, али проблем је што бисмо уз све победе до краја били међу најлошијим другопласираним селекцијама – закључио је селектор Србије Горан Иванчић.


ПРЕГЛЕД ДРУГОПЛАСИРАНИХ: Група 1 – Украјина (меч мање), Данска 3; Група 2 – Грузија 4; Група 3 – Словачка, Молдавија 4, Група 5 – Белорусија, Израел (меч мање), Мађарска 3, Група 6 – Словенија (меч више) 6, Група 7 – Белгија 4, Група 8 – Португал 5.


ГРУПА 4

ПРВО КОЛО: Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1, Румунија – Србија 2:2

ДРУГО КОЛО: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2.

ТРЕЋЕ КОЛО: Румунија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Северна Македонија 1:1.

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 9, Румунија, Северна Македонија, Србија 2 бода

ЧЕТВРТО КОЛО: Северна Македонија – Србија (9. март, Скопље), Босна и Херцеговина – Румунија (10. март, Зеница).

ПЕТО КОЛО: Северна Македонија – Босна и Херцеговина (8. април, Скопље), Србија – Румунија (9. април, Вршац).

ШЕСТО КОЛО: Румунија – Северна Македонија (14. април, Темишвар), Босна и Херцеговина – Србија (14. април, Зеница).


ФОТО: ФСС