ПЕТРОВ: Ова генерација заслужује ЕП (Северна Македонија – Србија, други чин)

Репрезентација Србије, у оквиру четвртог кола квалификација за ЕП у Холандији 2022, вечерас против Северне Македоније има прилику за поправни – 5. марта, у Врању, било је само 1:1.

Орлови, на табели, бодовно (2) деле друго место са Румунијом и Северном Македонијом (Босна и Херцеговина се издвојила са 9): и даље су господари своје судбине, али морају да почну да побеђују.

На континенталну смотру пласираће се осам победника група и шест најбољих другопласираних екипа (још једно место кроз бараж), тако да су неопходне лепе вести из комшилука.

Љубитељи футсала у Србији директан пренос меча из Скопља моћи ће да посматрају на ТВ Арени спорт 2 (19.00)

Страхиња Петров, у интервјуу Спортском журналу, говорио је о жељи за реваншом Македонцима:

– Рачунали смо на шест бодова из две утакмице са Северном Македонијом, али нисмо успели, па сада немамо више права на кикс. То нам, међутим, ствара и додатну мотивацију да победимо.

АДУТ ОРЛОВА: Страхиња Петров

Десетка Србије и италијанске Мантове је свестан незавидне ситуације:

– У Врању смо шутирали 47 пута, док је ривал упутио само шест удараца и не верујем да ће данас имати толико среће. Верујем у тим, победу и пласман на Европско првенство, ова генерација то заслужује – казао је Петров.

Момцима је неуспех у Врању тешко пао и уочљиво је на тренинзима да су жељни да поправе утисак и покажу да је ово била пролазна слабост. Још смо у игри за одлазак на финални турнир (Горан Иванчић, селектор Србије)

ПАЗАРСКА ТРОЈКА: Лазар Милосављевић, Нинослав Алексић и Денис Рамић синоћ у дворани Јане Сандански у Скопљу

Скендеровски: Добро је што се враћа капитен Ранготов

Васко Скендеровски, селектор Северне Македоније, за сајт савеза је рекао:

– После сјајног резултата у Врању, очекује нас можда најважнија утакмица у нашој историји футсала. Победом ћемо се скоро пласирати на Eвропско првенство у Холандији. Али, као што сам рекао пре меча у Србији, у овај дуел морамо ући хладне главе и добре, пре свега тактичке позиције игре, да бисмо надмудрили бољег и јачег противника од себе.

Вођа јужних комшија је оптимиста:

– Добро је што се наш капитен Ранготов враћа у тим – имаћемо већи избор, истовремено, морам да напоменем да је велики хендикеп неиграње Данијела де Соусе, играча са великим искуством у оваквим мечевима. Надам се да ћемо уз велику борбеност и пожртвованост по други пут успети да изненадимо највећег фаворита у нашој групи и обрадујемо све љубитеље футсала у Македонији – рекао је Скендеровски.

ЈАЧИ СА КАПИТЕНОМ: Васко Скендеровски Фото: You Tube

Васил Васко Скендеровски је својевремено Футсалпланету открио да је навијач Црвене звезде


Северна Македонија – Србија

Скопље – Дворана: Јане Сандански. Судије: Мурат Чолак (Турска), Угур Чакмак (Турска) и Доне Ристовски (Северна Македонија). Мерилац времена: Дејан Димитријевић (Северна Македонија). Делегати: Антонио Хосе Фернандеш Кардосо (Португал) и Антонио Дарио (Италија).

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: A. ПЕТРОВСКИ (г), КРСТЕВСКИ, МИЦЕВСКИ, АГУШИ, ПЕТРОВИЋ, Ибиши, Исмаили, Леовски, Ранготов (кап), Сулејмани, Арсовски, Рамадани, Сефери, В. Петровски (г). Селектор: Васил Скендеровски.

СРБИЈА: МОМЧИЛОВИЋ (г), РАКИЋ, ТОМИЋ, ПРШИЋ, ПЕТРОВ, Н. Алексић, С. Алексић, Поповић, Рамић, Лазаревић, Симић (кап), Стојковић, Милосављевић, Вулић (г). Селектор: Горан Иванчић.


ГРУПА 4

ПРВО КОЛО: Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1, Румунија – Србија 2:2

ДРУГО КОЛО: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2.

ТРЕЋЕ КОЛО: Румунија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Северна Македонија 1:1.

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 9, Румунија, Северна Македонија, Србија 2 бода

ЧЕТВРТО КОЛО: Северна Македонија – Србија (9. март, Скопље), Босна и Херцеговина – Румунија (10. март, Зеница).

ПЕТО КОЛО: Северна Македонија – Босна и Херцеговина (8. април, Скопље), Србија – Румунија (9. април, Вршац).

ШЕСТО КОЛО: Румунија – Северна Македонија (14. април, Темишвар), Босна и Херцеговина – Србија (14. април, Зеница).


ФОТО: ФСС