IN MEMORIAM: Збогом Кенеди

Напустио нас је Кенеди… Ове четири речи сасвим сигурно изазивају тугу међу припадницима многих генерација које су одрастале са лоптом и том „магичном игром на петопарцу“. Једноставно, било је довољно изговорити тај надимак и сви су знали о коме се ради, толико се „залепио“ за њега да је међу љубитељима малог фудбала засенио некадашњег америчког председника и управо он био прва асоцијација. Многи због тога нису ни знали право име – Драгомир Милачић.

Напустио нас је недуго пошто је напунио 84. годину и оставио празнину међу многима који су га ценили и волели, а његов неизбрисив траг је везан за легендарне Мунгосе и бројне анегдоте које досежу деценијама уназад, до доба романтике, када је мали фудбал доживљавао звездане тренутке на масовним турнирима широм некадашње Југославије. Број трофеја које је освојио предводећи бројна велика имена која су заиграла у том дресу ни не памти, толико их је…

Успомена са Спортовог турнира 1983. године (фото: kmfmungosi.rs)

И не само то, већ је један од твораца шампионске династије Марба. Знао је, уз осмех, да истакне како је управо он најзаслужнији за то што су међу Мунгосе, касније Темпо компани, па онда Марбо, што је име под којим је овај клуб достигао континенталну славу, стигли Бојан Павићевић и Милан Богдановић. И све после тога је историја – шампионска. Испратио је те успехе бодрећи их са клупе, знао да упути и злата вредан савет… Колико су га ценили довољно говори детаљ са гостовања Бразила у „Београдској арени“ пре две године, када је изашао на паркет како би добио плакету Фудбалског савеза Србије, признање за све што је постигао у малом фудбалу, управо из руку Бојана Павићевића, садашњег првог човека српског футсала.

Свечаност пред утакмицу Србија – Бразил у Београду 2019. године (фото: Футсал Србија)

Кенеди је био и страствени колекционар, имао је у глави и на папирима много успомена, које је увек био спреман да подели са драгим особама. Посебно је волео фотографију и често је са фотоапаратом у рукама и широким осмехом бележио тренутке. И делио их је са задовољством, са потписом за сећање.

Због свега тога, остаће заувек са нама… Спавај Џине, нећемо те заборавити!

Сахрана Драгомира Милачића Кенедија биће одржана у четвртак, 18. марта 2021. године на Централном гробљу у Београду у 12.30 часова.