ФС Војводине: Нови Сад сигурно корача ка Другој лиги

Кренула је завршница после завршетка регуларног дела обе групе Футсал лиге Војводине. На Истоку КМФ Нови Сад је заузео прво место без иједне изгубљеног бода, сасвим очекивано јер су апсолутни фаворити у овој такмичарској сезони за највиши пласман а то је пехар и место у друголигашком футсал каравану на јесен.

Далеко су остали пратиоци заостали Динамо из Панчева, Индианс 2013 из Инђије и Краљевићево из Качарева. У доњем делу табеле су се пласирали Кикинда и некадашњи друголигаш Викинг из Руме који ће се борити у плеј ауту…

 

На Западу је била драматичнија и занимљивија трка. Првопласирана је екипа ЖАК Јуниор из Сомбора која је изгубила само једну утакмицу и то управо од најближег пратиоца Летећег Холанђанина из Врбаса. Новајлија Спартак из Суботице је заслужено завршио на трећем месту Запада. Док је најстарији активни футсал клуб Танго ипак претекао Хајдука из Куле на четвртом месту. Следе куљани па Летећи Бајмочани и на крају Фортуна из Футога.

Плеј оф Футсал лиге Војводине:

1) НОВИ САД: ТАНГОНОВИ САД   0:8 (0:4),

2) СУБОТИЦА: СПАРТАКДИНАМО Панчево   5:0,

3) КАЧАРЕВО: КРАЉЕВИЋЕВОЖАК ЈУНИОР Сомбор   5:4 (3:2),

4) ИНЂИЈА: ИНДИАНС 2013ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН Врбас   6:6 (2:4).

Прво полуфинале: победник ИНДИАНС 2013/ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН – победник ТАНГО/НОВИ САД ,

Друго полуфинале: победник СПАРТАК/ДИНАМО – победник КРАЉЕВИЋЕВО/ЖАК ЈУНИОР

 

Плеј аут /разигравање за позиције од 9 до 12 места/:

5) РУМА: ВИКИНГЛЕТЕЋИ БАЈМОЧАНИ Бајмок   3:2 (0:0), и

6) КИКИНДА: КИКИНДАХАЈДУК Кула 6:2 (3:1).

 

Очекује се занимљива завршница поготово у дуелима који следе, Нови Сад ће имати тешке испите против подмлађених Летећих Холанђана и вероватно ЖАК Јуниора из Сомбора.