ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА: Комесар Бошковић о случају „Алексинац”

Раденко Бошковић, комесар за такмичење Прве и Друге футсал лиге Србије, регистровао је утакмицу четвртфинала Купа Србије Алексинац 2015 – Нови Пазар службеним резултатом 3:0 у корист гостију.

Бошковић је специјално за Футсал Србију, документујући пропозиције такмичења, писаним путем образложио читав случај.

„КМФ Алексинац  је као победник РИС укључен у такмичење на нивоу ФС Србије и у 1/8 финала Футсал купа победио је 24.02.2021. године КМФ  Ц. звезду и као победник жељом жреба добио је за противника КМФ Нови Пазар. Упуством о такмичењу футсал купа је регулисано да екипе из регионалних такмичења имају предност домаћег терена све до полуфинала (у прва два круга). Од 24. фебруара до 17. марта (среда) имали су довољно времена да на време резервишу термин за одигравање утакмице 1/4 финала.

За тај термин јавили су се у понедељак 15. да ипак не могу да обезбеде тај термин. Послали су допис у ФС Србије од спортског центра да је сала заузета. У договору са председником КМФ Алексинац Матић Леонардом и Матејев Далибором који je играч и обавља секретарске послове, као и Захтев за одлагање  (померање), потписан и печатом клуба оверен за 24. март, а то је опет среда. Комесар је донео Одлуку о одлагању наведене утакмице, заведена у деловоднику ФС Србије.

Поново се јавио Далибор Матејев и то у уторак да им спортски центар не може обезбедити термин за среду и да им обезбеђује термин у четвртак, 25. марта. Пошто у горе наведеним документима дословце стоји да се утакмице купа играју средом, да се не угрожава регуларност првенства, понуђено им је да пронађу термин за среду у најближој околини, а то је град Ниш. Добио сам одговор да немају средстава да плате закуп сале. КМФ Нови Пазар им је понудио домаћинство у Новом Пазару уз обезбеђење вечере по завршетку утакмице, опет су рекли да не могу то да прихвате јер немају средстава да плате превоз.

Питали су да ли могу да не играју (да предају) ову утакмицу а да добију своју награду коју су заслужили у износу од 30.000 динара за победу у 1/8 финала Футсал купа Србије.  Звали су и директора за футсал и женски фудбал госп. Павићевић Бојана, који ме је позвао и рекао да проверим какве су санкције ако не одиграју утакмицу. Разговарао сам са стручним људима из ФС Србије и нашло се решење обзиром на материјалну страну наведеног клуба и тренутне епидемиолошке ситуације где се до средстава тешко долази, а имајући у виду да у својој лиги имју још пар утакмица да заврше првенство, и да им не истрошимо цео буџет за ову годину, да могу да не ОДИГРАЈУ наведену утакмицу”.

У полуфиналу Купа Србије састаће се: Лозница град 2018 – ФОН и Нови Пазар – Студент (среда, 31. март)