ПОД ВРШАЧКИМ БРЕГОМ: Србија отписује Румунију на путу ка ЕП

Репрезентацији Србије, после јучерашње победе Босне и Херцеговине на гостовању Северној Македонији (3:2), вечерас у Вршцу против Румуније (Миленијум, 18.00, ТВ Арена спорт 1) довољан је и реми (0:0 и 1:1) да би обезбедила друго место и бар бараж за пласман на Европско првенство у Холандији 2022.

У случају тријумфа, Орлови би у последњем колу Групе 4, против Босне и Херцеговине у Зеници (14. април), изборили прилику да са нова три бода изваде и директну улазницу за континенталну смотру.

Румунија има квалитет: три Бразилца и Португалца, одиграли су одлично против БиХ и несрећно изгубили код куће. Имамо бољу екипу и навикли смо да играмо под притиском. Све стаје у један меч, морамо да поправимо реализацију (Горан Иванчић, селектор Србије)

 

Денис Рамић због повреде није на списку за вечерашњи меч, док је под упитником Милош Стојковић

Румуни су искусна екипа, с низом ЕП и јаких утакмица. Немају бојазан, али играмо код куће и од првог минута морамо да докажемо да смо квалитетнији. Да ли ће бити 5:4 или 3:2 – битна су три бода (Марко Пршић, узданица Србије)

Можемо до циља – директног пласмана на ЕП. Желимо да будемо најбољи кад је најтеже (Милош Стојковић, адут Орлова)


Србија – Румунија

Вршац – Дворана: Миленијум. Без присуства гледалаца. Судије: Анђело Галанте (Италија), Никола Манционе (Италија) и Никола Рабреновић (Србија). Мерилац времена: Благоје Мијаиловић (Србија).

СРБИЈА: МОМЧИЛОВИЋ (г), РАКИЋ, ТОМИЋ, ПРШИЋ, ПЕТРОВ, Н. Алексић, Поповић, Лазаревић, Симић (кап), Стојковић, Милосављевић, Радовановић, Вулић (г), Ђорђевић (г). Селектор: Горан Иванчић.

РУМУНИЈА: ТОНИЦА (г), ФЕЛИПЕ ОЛИВЕИРА, САВИО ВАЛАДАРЕС, МАЊА, ПАНЦАРУ, М. Матеи, Иљас, Стојка (кап), Крачиун, Пауло Фереира, Жоћ, Цирес, Григорас (г). Селектор: Роберт Лупу.


Босна и Херцеговина је савладала Северну Македонију у Скопљу 3:2 головима Јосипа Сесара у 13, Мирка Хркача у 36. и Билала Јелића у 40. минуту (12 секунди пре краја!), док су стрелци за домаћина били Дарко Ранготов у 23. и Јакуп Рамадан у 39.

 

Пласман на ЕП у Холандији 2022. избориће осам победника квалификационих група, шест најбољих другопласираних и бољи у баражу (седми и осми другопласирани)


ГРУПА 4

ПРВО КОЛО: Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1, Румунија – Србија 2:2

ДРУГО КОЛО: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2.

ТРЕЋЕ КОЛО: Румунија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Северна Македонија 1:1.

ЧЕТВРТО КОЛО: Северна Македонија – Србија 1:6, Босна и Херцеговина – Румунија 5:0.

ПЕТО КОЛО: Северна Македонија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Румунија (9. април, Вршац).

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 15, Србија (-1) 5, Румунија (-1), Северна Македонија 2 бода

ШЕСТО КОЛО: Румунија – Северна Македонија (14. април, Темишвар), Босна и Херцеговина – Србија (14. април, Зеница).


Фото: ФСС