УЕФА: Завршни турнир Лиге првака ипак у Задру

Завршни турнир УЕФА Футсал Лиге првака биће одржан у Задру, а не у Загребу како је првотно било предвиђено. Вест је то коју је јуче објавила УЕФА као и Фудбалски савез Хрватске (ХНС) на својим званичним интернет страницама.

До замене домаћинства дошло је због улоге коју загребачка Арена има као локација за пријемну болницу током епидемије вируса ЦОВИД-19, односно растућег броја заражених особа у Загребу и Хрватској. Домаћин завршног турнира “Финал 8” УЕФА Футсал Лиге првака тако ће ипак бити задарска дворана “Крешимир Ћосић”.

хала Крешимир Ћосић – Задар

Подсетимо, крајем фебруара Извршни одбор УЕФА-е донeо је одлуку о промени домаћинства завршног турнира УЕФА Футсал Лиге првака из белоруског Минска у Загреб због неповољне епидемиолошке ситуације у Белорусији, као и због ограничавања путовања у Белорусију из појединих држава, због чега не би било могуће учешће свих тимова на завршном турниру у Минску.

У Задру ће се тако одржати завршни турнир УЕФА Футсал Лиге првака на којем ће се за наслов најбоље европске футсал екипе борити Барселона, Добовец, Интер Мовистар, Угра Југорск, Спортинг ЦП, КПРФ, Каират Алмати и Бенфика. Завршни турнир је на програму од 28. априла до 03. маја.

 

Среда, 28. април
Каират Алмати (4) – Бенфика (5): 15.00
Барселона (1) – Добовец (8): 20.00

Četvrtak, 29. travnja
Интер ФС (2) – Угра Југорск (7): 15.00
Спортинг ЦП (3) – КПРФ (6): 20.00

Полуфинале

Субота, 1. мај
Пар1 – Барселона/ДобовецКаират/Бенфика:  15.00 ili 20.00
Пар2 – Интер/УграСпортинг/КПРФ:  15.00 ili 20.00

Финале

Понедељак, 3. мај
Победник Пар1 – Победник Пар2:  20.00