UEFA: Završni turnir Lige prvaka ipak u Zadru

Završni turnir UEFA Futsal Lige prvaka biće održan u Zadru, a ne u Zagrebu kako je prvotno bilo predviđeno. Vest je to koju je juče objavila UEFA kao i Fudbalski savez Hrvatske (HNS) na svojim zvaničnim internet stranicama.

Do zamene domaćinstva došlo je zbog uloge koju zagrebačka Arena ima kao lokacija za prijemnu bolnicu tokom epidemije virusa COVID-19, odnosno rastućeg broja zaraženih osoba u Zagrebu i Hrvatskoj. Domaćin završnog turnira “Final 8” UEFA Futsal Lige prvaka tako će ipak biti zadarska dvorana “Krešimir Ćosić”.

hala Krešimir Ćosić – Zadar

Podsetimo, krajem februara Izvršni odbor UEFA-e doneo je odluku o promeni domaćinstva završnog turnira UEFA Futsal Lige prvaka iz beloruskog Minska u Zagreb zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Belorusiji, kao i zbog ograničavanja putovanja u Belorusiju iz pojedinih država, zbog čega ne bi bilo moguće učešće svih timova na završnom turniru u Minsku.

U Zadru će se tako održati završni turnir UEFA Futsal Lige prvaka na kojem će se za naslov najbolje evropske futsal ekipe boriti Barselona, Dobovec, Inter Movistar, Ugra Jugorsk, Sporting CP, KPRF, Kairat Almati i Benfika. Završni turnir je na programu od 28. aprila do 03. maja.

 

Sreda, 28. april
Kairat Almati (4) – Benfika (5): 15.00
Barselona (1) – Dobovec (8): 20.00

Četvrtak, 29. travnja
Inter FS (2) – Ugra Jugorsk (7): 15.00
Sporting CP (3) – KPRF (6): 20.00

Polufinale

Subota, 1. maj
Par1 – Barselona/DobovecKairat/Benfika:  15.00 ili 20.00
Par2 – Inter/UgraSporting/KPRF:  15.00 ili 20.00

Finale

Ponedeljak, 3. maj
Pobednik Par1 – Pobednik Par2:  20.00