МОМЧИЛОВИЋ: Преузимам кривицу и верујем у Вулића

Репрезентацију Србије у среду, у Зеници, против максималне Босне и Херцеговине (пет утакмица – пет победа) очекује одлучујући дуел за Европско првенство у Холандији 2022 – са бодом би било обезбеђено друго место у Групи 4 и бар бараж, са три, у зависности од осталих резултата, можда чак и директан пласман.

Љубитељи футсала меч Босна и Херцеговина – Србија прекосутра ће моћи да посматрају у директном преносу на ТВ Арени спорт 2 (18.00)

Међу Орловима још су свежи утисци од петка и утакмице са Румунијом у Вршцу – 4:4, изабраници Горана Иванчића освојили су слађи бод, иако су у финишу, кад су гости заиграли са петорицом, прокоцкали два гола предности.

Трагичар је био голман Немања Момчиловић, искључен у деветом минуту, уз подсећање да је и први окршај са Румунима, у Темишвару, такође напустио пре времена због црвеног картона.

– Престрога одлука судија: дошао сам први до лопте, али театрални пад Румуна уродио је плодом. Преузимам кривицу на себе за целе квалификације, ово ми је најтежи период у репрезентацији за осам година – казао је за Спортски журнал Немања Момчиловић.

ГОЛМАНСКА КОЛЕГИЈАЛНОСТ: Момчиловић са Вулићем и тренером Антонићем

Чувар мреже репрезентације гаји, ипак, наду у пласман на ЕП:

– Излаз, међутим, постоји, иако звучи нестварно – и даље смо у игри. У дуелу са БиХ одлучиће наше заједништво, поштовање и вера. Нећу бити на голу, али мој адут је колега Јаков Вулић, убеђен сам да ће нам донети радост – додао је Момчиловић.

Пласман на ЕП у Холандији 2022. избориће осам победника квалификационих група, шест најбољих другопласираних и бољи у баражу (седми и осми другопласирани)


ПРШИЋ: Једна од лошијих игара у репрезентацији

Самокритичан после утакмице са Румунијом био је и Марко Пршић:

– Знали смо колико је била битна утакмица, али некад се десе неке непредвиђене ствари и све оде у другом правцу. Упали смо у неку кризу, у овим квалификацијама немамо победу код куће. Ово ми је била једна од лошијих игара у репрезентацији и један сам од одговорнијих за овакав исход.

БИЋЕ БОЉЕ У ЗЕНИЦИ: Марко Пршић на мечу са Румунијом

Искусни репрезентативац је оптимиста пред меч са БиХ у Зеници:

– Морамо да се ресетујемо, надам се да ћемо причом између себе успети да се издигнемо, да ћемо дати све од себе, да жеља и енергија буду на завидном нивоу. Сад нам је бараж најреалнији – тврди Пршић.


ГРУПА 4

ПРВО КОЛО: Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1, Румунија – Србија 2:2

ДРУГО КОЛО: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2.

ТРЕЋЕ КОЛО: Румунија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Северна Македонија 1:1.

ЧЕТВРТО КОЛО: Северна Македонија – Србија 1:6, Босна и Херцеговина – Румунија 5:0.

ПЕТО КОЛО: Северна Македонија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Румунија 4:4.

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 15, Србија 6, Румунија 3, Северна Македонија 2 бода

ШЕСТО КОЛО: Румунија – Северна Македонија (14. април, Темишвар), Босна и Херцеговина – Србија (14. април, Зеница).


Фото: ФСС