ДАН Д: Србији бод у Зеници против растерећене БиХ гарантује друго место

Репрезентацију Србије вечерас у Зеници против првопласиране Босне и Херцеговине (18.00, ТВ Арена спорт 2) очекује одлучујући дуел на путу за Европско првенство у Холандији 2022 – са освојеним бодом обезбедила би неопходну другу позицију у Групи 4 испред Румуније и место у баражу (о калкулацијама за директан пласман прочитајте овде).

Пред Орловима је тежак задатак: БиХ представља највеће изненађење квалификација са досадашњим максималним учинком, између осталог – и победом над Србијом у Новом Саду (4:2).

Оно што је добро: ми се питамо. БиХ игра зрело и такмичарски, не прашта грешке. Честитам им пласман на ЕП и надам се да ћемо им се придружити. Ослабљени смо изостанком Момчиловића и повређеног Рамића, али очекујем да будемо најбољи кад је најтеже (Горан Иванчић, селектор Србије


Растерећени смо и настојаћемо да максималним учинком завршимо квалификације. Меч са Србијом нам је значајан због заједништва, добре атмосфере и да задржимо високо осмо место на УЕФА ранг листи (Иво Крезо, селектор Босне и Херцеговине)


Сви смо очекивали да ће квалификације ићи лаким путем. Сатерани смо у ћошак, размишљамо само о победи. Затегнути смо психички и физички, надамо се успеху и да ће БиХ, сјајна до сада, одиграти слабију утакмицу (Драган Томић, сидраш Орлова)Босна и Херцеговина – Србија

Зеница – Дворана: Хусејин Смајловић. Без присуства гледалаца. Судије: Адријан Чоп (Швајцарска), Валентин Киуплеа (Велс) и Алем Бајровић (Босна и Херцеговина). Мерилац времена: Фарик Кечо (Босна и Херцеговина). Делегат: Штефан Камерер (Немачка). Посматрач суђења: Иван Новак (Хрватска).

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: МИЛАНОВИЋ (г), АРНАУТОВИЋ, ЈЕЛИЋ, ХРКАЧ, КАХВЕЏИЋ, М. Сесар, Ј. Сесар, Алаџић, Радмиловић (кап), Бошковић, Калајџић, Дујмовић, Госто, Галић (г). Селектор: Иво Крезо.

СРБИЈА: ВУЛИЋ (г), РАКИЋ, ТОМИЋ, ПРШИЋ, ПЕТРОВ, Алексић, Стојчевски, Поповић, Лазаревић, Симић (кап), Стојковић, Милосављевић, Радовановић, Ђорђевић (г). Селектор: Горан Иванчић.


РАЈИЋ: Хендикеп за БиХ изостанак Иванковића

Предраг Рајић, легенда српског футсала и тренер тузланског Салинеса, убеђен је да ће Србија славити у Зеници:

– Бићу на утакмици са Давором Дивковићем и Емиром Кураховићем, председником и чланом УО Салинеса. Пласман БиХ није случајан, колико је била добра показује свих пет победа, али без обзира на то Србију видим као победника. Оптимизам базирам на чињеници да БиХ, за разлику од Новог Сада, нећемо потценити. Пршић и другови тешко могу два пута да се саплету. Хендикеп за домаћина биће изостанак Срђана Иванковића – рекао је Рајић у интервјуу Спортском журналу.


ГРУПА 4

ПРВО КОЛО: Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1, Румунија – Србија 2:2

ДРУГО КОЛО: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2.

ТРЕЋЕ КОЛО: Румунија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Северна Македонија 1:1.

ЧЕТВРТО КОЛО: Северна Македонија – Србија 1:6, Босна и Херцеговина – Румунија 5:0.

ПЕТО КОЛО: Северна Македонија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Румунија 4:4.

ТАБЕЛА: Босна и Херцеговина 15, Србија 6, Румунија 3, Северна Македонија 2 бода

ШЕСТО КОЛО: Румунија – Северна Македонија (14. април, Темишвар), Босна и Херцеговина – Србија (14. април, Зеница).


Насловна: Марко Пршић постиже гол против БиХ у Новом Саду Фото: ФСС