ФИФА: Жреб није био наклоњен Орловима

Теже није могло, ако се погледа распоред по групама, упада у очи састав наше групе Ф. Поред Орлова се налазе и актуелни првак света – репрезентација Аргентине, трећепласирана селекција на свету – Иран, и може се слободно рећи аутсајдер репрезентација САД који тренира наш стручњак Душан Јакица.

Прослављени репрезентативац Шпаније КИКЕ није био срећне руке за нас али ипак је ово смотра најбољих светских репрезентација у футсалу. Двадесетчетири најбоље селекције су подељене у шест група по четири, где ће пласман у осминуфинала обезбедити по две првопласиране и четири најбоље трећепласиране.

КИКЕ – жреб СП у Литванији

Директор за футсал ФСС Бојан Павићевић нам је пренео прве утиске после жреба:
„Просто да човек не поверује колико имамо несреће у жребу за свако велико такмичење. Од када сам одигра прво ЕП где су биле Шпанија, Русија и Украјина у групи па све до данас нисмо могли да избегнемо најбоље на свету… Добили смо Аргентину, првака света и Иран, који је трећи на свету, једна је од најнезгоднијих екипа коју познајем.“

Бојан Павићевић – Координатор за футсал и женски фудбал ФСС

Наставља у једном даху Павићевић оптимистичним тоном:
„Оно што могу да кажем је да ако мобилишемо све расположиве снаге које имамо у стручном и играчком кадру, и ако сви дођу у августу на први део припрема у форми коју будемо задали ја сам сигуран да идемо у други круг, који нам после паклене групе даје велику наду да направимо историјски успех. Сигуран сам ако прођемо групу можемо далеко да догурамо, можда и до медаље… Верујем у наше играче и верујем да је ово свима историјска шанса јер ипак се СП игра сваке четири године. Као што знамо и сам пласман је већ огроман успех и немам дилему да ће већ од данас сви кренути да праве планове око почетка припремања свог тела за напоре који их очекују.

Са репрезентацијом Ирана смо играли пре две године, и знамо како играју. Видели смо да можемо играти са њима, прву утакмицу су они били бољи али смо ми у другој били бољи. Од тада ми смо много сазрели, и наша форма ће бити на највишем могућем нивоу. Тако да ја немам сумњу у наш успех.

Времена има довољно, од половине јуна ако сви крену са лаганим припремама за три месеца неће нико моћи на пут да нам стане. Тврдим да је све до нас, ако смо најспремнији бићемо непобедиви!“ – јасан је Бојан Павићевић.

(Фото: UEFA.com )