УЕФА: Турнир за Омладинце у Србији

Како смо управо добили потврду из ФСС, одлучено је у Ниону, да један од квалификационих турнира главне рунде за ЕП у футсалу за Омладинце U19 буде одигран у Србији.

Ово је важна вест за селектора Владимира Јовановића и његове изабранике, јер су на домаћем паркету, шансе да се Србија пласира на завршни турнир ЕП које ће се одиграти у септембру 2022. године, знатно веће…

Владимир Јовановић са играчима на турниру у Поречу

 

На други завршни турнир ће се пласирати осам најбољих футсал репрезентација до 19 година старости. На првом турниру је тријумфовала Шпанија, који је одржан у Риги 2019. године. Ове године је требало према календару УЕФА да се одржи други али је померен за наредну због познате ситуације и пандемије коронавируса у свету.

Жреб квалификација ће се одржати 30. августа, док ће ако буде потребе прелиминарни круг квалификација бити одржан у периоду од 2. до 7. новембра ове године.

Главни круг квалификација ће бити на програму од 15. до 22.марта наредне године, а финални турнир другог ЕП за Омладинце од . 3. до 10. септембра 2022. године.