UEFA: Turnir za Omladince u Srbiji

Kako smo upravo dobili potvrdu iz FSS, odlučeno je u Nionu, da jedan od kvalifikacionih turnira glavne runde za EP u futsalu za Omladince U19 bude odigran u Srbiji.

Ovo je važna vest za selektora Vladimira Jovanovića i njegove izabranike, jer su na domaćem parketu, šanse da se Srbija plasira na završni turnir EP koje će se odigrati u septembru 2022. godine, znatno veće…

Vladimir Jovanović sa igračima na turniru u Poreču

 

Na drugi završni turnir će se plasirati osam najboljih futsal reprezentacija do 19 godina starosti. Na prvom turniru je trijumfovala Španija, koji je održan u Rigi 2019. godine. Ove godine je trebalo prema kalendaru UEFA da se održi drugi ali je pomeren za narednu zbog poznate situacije i pandemije koronavirusa u svetu.

Žreb kvalifikacija će se održati 30. avgusta, dok će ako bude potrebe preliminarni krug kvalifikacija biti održan u periodu od 2. do 7. novembra ove godine.

Glavni krug kvalifikacija će biti na programu od 15. do 22.marta naredne godine, a finalni turnir drugog EP za Omladince od . 3. do 10. septembra 2022. godine.