ПАВИЋЕВИЋ: Пипока – адут струке за Литванију

Поводом ангажмана бразилског стручњака Пипоке, замолили смо директора за футсал и женски фудбал ФСС Бојана Павићевића, да нам да изјаву:

„ Није то баш било преко ноћи, сви који ме познају знају да никад не препуштам ништа случају и да никад не сечем преко колена. За мене је Горан Иванчић српски Пипока и најрађе кад бих могао да бирам, опет бих се одлучио  за српског али ситуација је таква да нисам могао да бирам и онда сам све снаге усмерио да доведемо вероватно најбољег на свету. Дуже време Горан и ја знамо о могућем проблему да наш велики селектор буде спречен приватно, да иде на светско првенство и онда смо месецима црпели различите могућности да би се на крају сложили – превелик ризик за овако велико такмичење са не потпуних  100% Горанових могућности, тако да сам ја упоредо радио на договору са Пипоком.

Није случајно Пипока дошао на дневни ред. Пипока је, тврдим највећи познавалац селекција Аргентине и Ирана и ако неко може да помогне у одређивању тактике против таквих сила које нас чекају то је дефинитивно он. Желимо да осетимо нову енергију, нов поглед на неке ствари и да нашем стручном штабу који ће Горанов заменик Мајес предводити буде звезда водиља ако препознамо да је то оно што нам је требало. Од овога нисмо више могли јер светско првенство је нешто зашто футсал породица живи… Једноставно могу рећи крвав пут смо прошли да се пласирамо на СП, да би се сад предали непосредно пред овако јаком групом. Сигуран сам у наше момке и верујем да ђемо далеко догурати, ако изађемо из групе ја верујем и у медаљу. Створили смо најбоље услове за припреме, све смо уклопили, играмо са Мароком две утакмице у Вршцу 30. јула и 1. августа, затим сви иду на припреме и 26-ог августа се враћају опет на окупљање које нас очекује у Вршцу одакле путујемо у Пољску на две припремне утакмице са Бразилом пре одласка на светско првенство. Селекције Марока и Бразила су договорене као спаринг партнери за проверу нашој репрезентацији јер играју слично као Иран и Аргентина. Мислим да од овог боље не може. Месеци рада су били потребни да се све ово уклопи… „ – искрен је Павићевић.