УЕФА ЛШ: ФОН победио и првака Грузије

Теже него што се очекивало ФОН је славио у другој утакмици прелиминарне фазе Лиге шампиона у Подгорици, против првака Грузије са 3:0. Друга победа првака Србије у прелиминарној фази групе Е Лиге шампиона у футсалу.

 ФОН /Београд/ – CIU  /Тбилиси/     3:0  (0:0)

Прво полувреме је било без голова, екипа из Грузије је играла тврдо и без грешака а са друге стране играчи тренера Милоша Алиловића нису успевали да пробију бедем гостију из Тбилисија. Чак су обе екипе направиле по пет акумулираних прекршаја.

У настваку полако квалитет ФОН-а долази до пуног изражаја. Играло се непуних два минута у настваку када на правовремену асистенцију Пешића мрежу погaђа Андрија Станковић – 1:0! Од тог тренутка Грузијски првак се отвара али головима Бобе Рајчевића у 35. и два минута касније Дениса Рамића ФОН води са недостижних 3:0!

Тешка али заслужена победа београђана које очекује треће коло и дерби са домаћом екипом КМФ Титограда, која је синоћ победила ЦИУ са 2:0. A вечерас од 20.30 Титоград игра утакмицу другог кола са Блу Меџиком из Даблина.

Радовановић и голман Јосимовић у јучерашњем мечу са Блу Меџиком из Даблина

Подгорица, хала Морача. Јернеј Петак (Словачка), Јангос Јангоу (Кипар), и Паво Компа (Финска). Стрелци: 1:0 Станковић 23.мин, 2:0 Рајчевић, 3:0 Рамић 38.минут.

ФОН: Јосимовић (голман), Павловић, Радовановић, Рајчевић, Рамић, Вулић (голман), Краснић, Петрашевић, Лазић, Милосављевић, Алексић, Пешић, Станковић (Кап.) и Јовановић. Тренер: Милош Алиловић.

CIU: Јинчаразе (голман), Чимакадзе, Чануквадзе, Какабадзе, Сигунава, Лобјанизе (голман), Бекаури, Отинашвили, Церетели, Партсваниа, Маисаиа, Ткешелашвили, Кобаидзе и Каратишвили. Тренер:  Кобаидзе.