УЕФА ЛШ: ФОН победом оверио прво место у Морачи

ФОН је трећом победом завршио такмичење у прелиминарној рунди Лига шампиона у футсалу у Подгорици. Оправдали су београђани епитет фаворита у главном граду Црне Горе, и заслужено се пласирали у главну рунду УЕФА ЛШ, тј. међу 32 најбоље клупске екипа на старом континенту. Улог је био велики, а обе екипе су победиле шампионе Ирске и Грузије.

 

 ТИТОГРАД /Подгорица/ ФОН /Београд/      1:3  (0:3)

 

Прво полувреме је било доказ квалитета али и односа према квалитетном противнику, домаћој екипи КМФ Титограда. Играчи тренера Милоша Алиловића су испунили готово све што је од њих тражено у првих 20 минута утакмице.

Са друге стране, Титоград је био под притиском, јер су играли на свом паркету у хали Мораче, а само им је играла победа у овој утакмици. Титоград је најквалитетнија футсал екипа у Црној Гори без дилеме али ипак разлика у квалитету је била евидентна.

Већ после два минута ФОН долази у вођство преко агилног Дениса Рамића 0:1! Чврста игра на обе стране уз пуно дуела и контаката је резултирала и жутим каронима Лазића и Пешића.

У десетом минуту ФОН удвостручује вођство а стрелац је Лазар Милосављевић 0:2! И само два минута касније најистакнутији појединац у редовима ФОН-а, нападач Марко Радовановић постиже и трећи гол на асистенцију Павловића за 0:3!

Наставак је донео иницијативу Титограда али је резултат био само један гол у мрежи врло доброг вратара Јосимовића. У 22. минуту је Титоград смањио резултат на 1:3 преко Обрадовића. И то је било све јер се до краја резултат није мењао, а играчи тренера Милоша Алиловића су зналачки привели утакмицу крају.

ФОН се пласирао међу 32 екипе УЕФА Лиге шампиона у футсалу, а врло је могуће да управо Београд и ФОН, буду домаћини једног од квалификациних турнира главне рунде, који су предвиђени у термину 26. – 31. октобра ове године.

 

Подгорица, хала Морача. Доне Ристовски (Македонија),  Јернеј Петак (Словачка), и Паво Компа (Финска). Стрелци: 0:1 Рамић 3.мин, 0:2 Милосављевић 11.мин, 0:3 Радовановић 13.мин, и 1:3 Обрадовић 22.минут.

 

ТИТOГРАД: Секулић (голман), Ћоровић, Мугоша, Обрадовић, Видаковић, Пејовић (голман), Драшковић (Кап.), Марковић, Вукчевић, Николић, Ефовић, Баровић, Миличић и Аџић. Тренер: Зоран Милашевић.

ФОН: Јосимовић (голман), Павловић, Радовановић, Рајчевић, Рамић, Вулић (голман), Краснић, Петрашевић, Лазић, Милосављевић, Алексић, Пешић, Станковић (Кап.) и Јовановић. Тренер: Милош Алиловић.