БРАЗИЛЦИ СРЕЋНИЈИ У ПОЉСКОЈ: Судије нису признале гол Рајчевића уз звук сирене

Срећа (и судије!) нису били вечерас у Пољској уз Србију на пријатељској утакмици са Бразилом, у завршној фази припрема пред наступајуће Светско првенство у Литванији!

Слободан Рајчевић је после корнера са десне стране топовским шутем са 10 метара погодио мрежу једне од најјачих селекција на планети, сви у хали су мислили, за 4:4, али домаћи арбитри нису признали гол сматрајући да је време истекло?!

Орлови су протествовали, узалуд… На семафору је остало: 4:3 за Кариоке.
Без обзира што нам је на ТАКАВ начин измакао реми, кад се све сабере имамо само разлоге за задовољство. Капитен Марко Пршић и другови били су равноправни са Родригом и мајсторима са Копакабане!

Орлови су по инструкцијама селектора Дејана Мајеса и, наравно, саветника Пипоке, одлично упознатог у игру земљака, све време резултатски дисали за врат Бразилцима.

Стрелци у тесном поразу били су Марко Радовановић, Младен Коцић и Денис Рамић, док је на другој страни, сходно податку да је два пута затресао мрежу, најбољи био Ферао, голгетерски потпомогнут од Артура и Жаозиња.


Србија и Бразил одиграће у среду, такође у Пољској, још једну пријатељску утакмицуОрлови се на СП у Литванији у групној фази састају са Ираном (14), Аргентином (17) и САД (20. септембар)


Србија – Бразил 3:4 (2:3)

Сиелце – Гледалаца: 1.000. Судије: Дамјан Грабовски, Гржегорж Виерциок и Доминик Ципински (сви из Пољске). Стрелци: 0:1 Артур у 3, 0:2 Ферао у 7, 1:2 Радовановић у 8, 1:3 Жаозињо у 15, 2:3 Коцић у 18, 2:4 Ферао у 24, 3:4 Рамић у 26. минуту. Жути картони: Рајчевић (Србија), Дјего, Жаозињо, Родриго (Бразил).

СРБИЈА: МОМЧИЛОВИЋ (г), ТОМИЋ, ПРШИЋ (кап), ЛАЗАРЕВИЋ, РАЈЧЕВИЋ, Алексић, Коцић, Милосављевић, Поповић, Рамић, Петров, Ракић, Стојковић, Радовановић, Вулић (г), Јосимовић (г). Селектор: Дејан Мајес.

БРАЗИЛ: ГИТА (г), ДЈЕГО, АРТУР, ЛЕ, ДИЕГИЊО, Марлон, Бруно, Леандро, Жаозињо, Роча, Пито, Ферао, Гадеиа, Родриго (кап), Ђони (г), Вилијан (г). Селектор: Маркос Хавијер.


Фото: ФСС / И. Гачић