ОПЕРАЦИЈА ЛИТВАНИЈА: На равне части у Пољској

Орлови су ремијем завршили другу пријатељску утакмцицу са Бразилом. Подела бодова на равне части овога пута орлови су и резултатски направили корак више у односу на први меч, и минималан пораз. Овога пута судије нису утицале на резултат. Одлично припремљена тактика селектора Мајеса и тренера Пипоке је донела резултат.

Бразил је релативно рано дошао у вођство голом опасног стрелца Фераа у 6. минуту. Међутим, данас није било много голова а играло се тврђе и дисциплинованије јер су се очигледно Бразилци боље припремили за наше момке.  Орлови су изједначили у 32. минуту преко Петрова – 1:1. На моменте је изгледало као да је СП већ почело, прштало је на све стране, а у току 40. минута после једног аута дошло је и до кошкања између наших и бразилских репрезентативаца. Све се брзо смирило…

Пун погодак су ове две пријатељске утакмице са Бразилом пред наступајуће СП у Литванији. У нашем табору могу са оптимизмом да очекују утакмице са Ираном, Агрентином и САД.

Србија – Бразил 1:1 (0:1)

Tорун – гледалаца: 1.000. Судије: Доминик Ципински, Дамјан Грабовски и Камил Грзебовски (сви из Пољске). Стрелци: 0:1 Ферао у 6, 1:1 Петров у 32. минуту.

СРБИЈА: МОМЧИЛОВИЋ (г), ТОМИЋ, РАМИЋ, ЛАЗАРЕВИЋ, РАЈЧЕВИЋ, Алексић, Коцић, Милосављевић, Поповић, Пршић (кап), Петров, Ракић, Стојковић, Радовановић, Вулић (г), Јосимовић (г). Селектор: Дејан Мајес.

БРАЗИЛ: РОЧА (г), ДЈЕГО, БАСТЕЗИНИ, РОДРИГО (кап), КАРЛОС, Марлон, Бруно, Леандро, Жаозињо, Дијего, Пито, Ферао, Гадеиа, Артур, Ђони (г), Вилијан (г). Селектор: Маркос Хавијер.