ФСВ: Одржана конференција клубова Футсал лиге Војводине

Протекле недеље, у просторијама Фудбалског савеза Војводине, одржана је Конститутивна конференција клубова Футсал лиге Војводине за такмичарску 2021/2022. сезону.

Конференцији клубова присуствовало је девет клубова, од укупно дванаест  (12) који ће се такмичити у предстојећој такмичарској сезони. Викинг из Руме је одустао од такмичења као и Динамо из Панчева, али се укључио нови клуба малог фудбала „Full Feel“ из Суботице.

Грб КМФ „FULL FEEL“ Суботица

За председника Конференције клубова изабран је Бојан Вуксановић из КМФ „Форум“ (Вршац), док је за заменика председника Конференције изабран Маријан Тумбас из КМФ „Спартак“ (Суботица).

Услед смањења трошкова и ефикасности лига, клубови су одлучили једногласно да Футсал лига Војводине (ФЛВ) буде подељена у две групе – „Север“ и „Југ“. Након извлачења такмичарских бројева познати су и парови првог кола које би по утврђеном распореду требало да буде 24./27. септембра:

Група „Север“

  • КМФ „ЖАК Јуниор“ (Сомбор) – КМФ „Full Feel“ (Суботица)
  • КМФ „Летећи Холанђанин“ (Врбас) – КМФ „Хајдук“ (Кула)
  • КМФ „Спартак“ (Суботица) – КМФ „Летећи Бајмочани“ (Бајмок)

Група „Југ“

  • КМФ „Индианс 2013“ (Инђија) – КМФ „Кикинда“
  • КМФ „Краљевићево“ (Качарево) – КМФ „Форум“ (Вршац)
  • КМФ „Фортуна“ (Футог) – КМФ „Танго“ (Нови Сад)

Овом приликом извучени су и парови за прву фазу Футсал Купа Војводине и чије су утакмице осмине финала предвиђене да се играју од 10. до 15. новембра 2021. године.

Такође, извучени су и такмичарски бројеви за Омладинску Футсал лигу Војводине у којој ће се ове сезоне такмичити 17 клубова малог фудбала и која би требала да стартује последњег викенда новембра.

Oд ове сезоне сви футсал клубови Војводине и службена лица ће користити информациони систем КОМЕТ.