ПРЕОКРЕТ СВЕТСКОГ ПРВАКА: Србији нису била довољна ни два вођства против Аргентине

Ни два вођства и боља игра у првом полувремену нису били довољни Србији да бар ремизира са актуелним светским прваком Аргентином!

Орлови су у другом колу Групе Ф на Светском првенству у Литванији поражени од Гаучоса 2:4 и неопходна им је убедљива победа у понедељак против САД (слабија од Ирана 2:4) како би се, евентуално, пласирали у осмину финала као једна од четири најбоље трећепласираних.Стрелци за одличну Србију (oслабљену неиграњем Слободана Рајчевића) у уводу меча били су Стефан Ракић и Јован Лазаревић (асистенти Драган Томић и Младен Коцић), али је искључење Милоша Стојковића допринело буђењу браниоца круне и, још горе, примљеним головима (2) за свега минут.

Чини се да је то и преломило сусрет у Виљнусу, у којем су се наши момци, баш као и против Ирана – бронзаног у Колумбији 2016, поново представили у лепом светлу.

Аргентина – Србија 4:2 (3:2)

Виљнус – Судије: Нурдин Букујев (Киргистан), Томохиро Козаки (Јапан) и Ентони Рили (Нови Зеланд). Помоћни судија: Ајмен Камун (Тунис). Мерилац времена: Халид Хнич (Мароко). Стрелци: 0:1 Ракић у 7, 1:1 Аксентијевић аутогол у 9, 1:2 Лазаревић у 10, 2:2 Бранди у 11, 3:2 Вапораки у 11, 4:2 Боруто 24. минуту. Жути картони: Аксентијевић, Коцић, Ракић (Србија). Црвени картон: Стојковић (Србија) у 8. минуту.

АРГЕНТИНА: САРМИЕНТО (г), КЛАУДИЊО, БАСИЛЕ, БРАНДИ, ТАБОРДА, Стаћоне, Боло, Решија, Куцолино (кап), Боруто, Вапораки, Фарах, Сантос, Еделштајн. Селектор: Матијас Лусуикс.

СРБИЈА: АКСЕНТИЈЕВИЋ, РАМИЋ, ТОМИЋ, ЛАЗАРЕВИЋ, РАКИЋ, Алексић, Коцић, Милосављевић, Поповић, Пршић (кап), Петров, Стојковић, Радовановић, Јосимовић. Селектор: Дејан Мајес.


Фото: ФСС