УЕФА: Србија у другом шеширу, следи бараж са Белорусијом

Орлови са Белорусијом у баражу за ЕП

Од 19. јануара до 6. фебруара у Холандији биће одржано Европско првенство, а прво издање овог такмичења формата са 16 репрезентација учесника (уместо досадашњих 12). Жреб група ЕУРО-а одржаће се у понедељак 18. октобра са почетком у 18.00 сати у Кампус у Зеисту. Све утакмице на турниру биће одигране у дворанама Зиго Доме у Амстердаму и Мартини Плаза у Гронингену.

Данас је УЕФА објавила и коначан распоред репрезентација по шеширима за предстојећи жреб, а Орлови се налазе у другом шеширу по квалитету.

Репрезентације су смештене у четири шешира по јачини, од првог до четвртог, на бази УЕФА ранг листе футсал репрезентација. У првом и најјачем шеширу се налазе селекције Шпаније, Русије, новог првака света Португала и Казахстана. У другом шеширу су селекције Хрватске, Азербејџана, Италије и победник баража између репрезентација Србије и Белорусије. У трећем шеширу се налазе Украјина, Словенија, Босна и Херцеговина и Пољска, док су у четвртом шеширу Финска, Словачка, Грузија и домаћин Холандија. Прве две репрезентације из сваке групе осигураће пласман у четвртфинале ЕП.