УЕФА: Понедељак у 18 часова жреб за ЕП у Холандији

Стигао је званични допис у ФСС, из УЕФА, за предстојећи жреб предстојећег Европског првенства које ће се одржати почетком наредне године у Холандији.

Репрезентацију Србије очекује бараж са селекцијом Белорусије 14. – 17. новембар и надамо се пласману Орлова на још једну смотру најбољих футсал репрезентација на старом континенту.

Већ смо дали распоред по шеширима које је УЕФА објавила, по тренутној ранг листи селекција:

 I Шешир                   II Шешир                             III Шешир                   IV Шешир                               

Шпанија                      Хрватска                                         Украјина                            Финска

Русија                         Азербејџан                                      Словенија                           Словачка

Португал            Србија/Белорусија                 Босна и Херцеговина                    Грузија

Казахстан                    Италија                                            Пољска                               Холандија

 

Надамо се да ће фортуна овога пута бити наклоњена репрезентацији Србије за разлику од квалификација и претешке групе на СП коју су Орлови ипак успешно прошли…

Тимови су подељени према УЕФА-ином рангу коефицијената репрезентације у футсалу, а победник плеј-офа заузео је место кандидата са већим коефицијентом, а то је Србија.

Постоје четири места, тј. шешири – шешир 1 састављен од четири тима са најбољим рангирањем коефицијената укључујући Португал (носиоци) шешир 2 са следећа четири тима (укључујући и победника плеј-офа).

Тимови се извлаче у групама по абецедном реду од група А до Д, а такође се извлаче и позиције у групи (1, 2, 3, 4).

Домаћин, Холандија, неће бити жребана и налази се на позицији А1. Пошто су постављени у шеширу 4 (који ће први бити извучен), остале три екипе у том делу ће бити извучене у Групама Б, Ц и Д. Следеће ће се извлачи шешир 3, затим шешир 2 и на крају шешир 1.

На основу одлука које је донело УЕФА веће за ванредне ситуације, Русија и Украјина не могу бити сврстане у исту групу. Ако се Украјина (Пот 3) уврсти у Групе А или Б, Русија (Пот 1) не може бити сврстана у те групе и ако је извучена у једну од њих биће стављена у Групу Ц. Ако је Украјина у Групе Ц и Д, Русија се не може сврстати у ове групе и пот Б мора остати отворен за њих ако нису извучени први или други из свог шешира.