СРБИЈА – БЕЛОРУСИЈА (18.00): Мајес и Стојковић прижељкују тријумф са што већом разликом

Репрезентација Србије вечерас у Крагујевцу игра против Белорусије први од два бараж меча за одлазак на Европско првенство у Холандији 2022 („Језеро”, 18.00).

Циљ Орлова је да што убедљивије савладају ривала (био други у Групи 5, у конкуренцији Казахстана – 2:5 и 1:6, Мађарске – 1:2 и 5:2 и Израела – 3:0 и 14:0) пред реванш у Минску (среда, 16.30).

Бољи из баража играће на ЕП у Холандији (19. јануар – 6. фебруар 2022) у Групи А у Амстердаму, са светским прваком Португалом, Украјином и селекцијом домаћина.


Пробаћемо да тријумфујемо са што већом разликом. Велики хендикеп нам је изостанак Лазаревића због картона, али и са Португалом смо играли без четворице стандардних, па је мало недостајало да дођемо до победе. Имам максимално поверење у играче (Дејан Мајес, селектор Србије, у разговору за Спортски журнал)


СПРЕМНИ ЗА ЕП: Репрезентација Србије на тренингу у Језеру Фото: Фејсбук

Србија је у врху европског футсала, стално присутна на великим такмичењима. Из Русије ми је познат Коцић, сјајно у последње време игра Лазаревић, Томић је добар у Хале Гуику. Погледао сам све утакмице Орлова са СП, биће тешко, али нисмо без шанси (Александар Савинцев, селектор Белорусије)


Волео бих да тријумф буде најмање са два гола разлике, јер нам у реваншу неће бити лако. Дуго сам играо у Крагујевцу, позната ми је атмосфера кад су овакве утакмице у питању, надам се да неће изостати ни вечерас, потребан нам је тај ветар у леђа (Милош Стојковић, адут Орлова)


ВАЖИ ПРАВИЛО ГОЛА У ГОСТИМА

 У баражу за Европско првенство важи правило гола у гостима.

У случају два нерешена исхода, даље иде тим који је више пута затресао мрежу на гостујућем паркету.


УЛАЗ У „ЈЕЗЕРО” СА ПРОПУСНИЦАМА

Улаз на утакмицу у „Језеру” је слободан, с тим што је потребно да посетиоци дођу бар пола сата раније како би од организатора добили пропуснице.

Дворана ће због пандемије ковида 19 само до пола моћи да буде попуњена.


ТВ ПРЕНОС НА АРЕНИ СПОРТ 1

Меч између Србије и Белорусије љубитељи футсала моћи ће уживо да гледају на ТВ Арени спорт 1.

Потребно је да буду уз ТВ пријемнике од 18.00.


Србија – Белорусија

Крагујевац – Дворана: „Језеро” (дозвољен капацитет 50 одсто). Судије: Едуардо Фернандеш Коељо, Мигуел Кастиљо и Кристијано Хозе Кардосо Сантош (сви из Португала). Мерилац времена: Страхиња Радовић (Србија).

СРБИЈА: МОМЧИЛОВИЋ (г), РАЈЧЕВИЋ, ПРШИЋ (кап), АЛЕКСИЋ, ТОМИЋ, Ракић, Росић, Коцић, Радовановић, Рамић, Стојчевски, Милосављевић, Стојковић, Петров, Вулић (г), Милановић (г). Селектор: Дејан Мајес.

БЕЛОРУСИЈА: ЧУРИЛИН (г), ГОРБЕНКО, ЖИГАЛКО, КРИКУН (кап), ШЕРБИЧ, Козел, Евдокимов, Лазјук, Рабико, Раговик, Јакубов, Зајц-Матиевскиј, Лос, Пинчук, Сељук, Чернејко, Змисља (г), Лукша (г). Селектор: Александар Савинцев.


Фото: ТВ Арена спорт