УЕФА бараж ЕП: Победа Орлова у Језеру над Белорусијом

Сениорска репрезентација Србије у футсалу је у хали Језеро у Крагујевцу славила резултатом 3:1 против неугодне селекције Белорусије, у првој утакмици баража на одлазак на ЕП наредне године у Холандији.

СРБИЈА – БЕЛОРУСИЈА   3:1 (2:0)

Играли су добро и диктирали темпо изабраници тренера Дејана Мајеса против чврсте и неугодне репрезентације Белорусије. Имали су Орлови вођство 2:0 на полувремену и 3:0 у 28.минуту утакмице али недостатак концетрације је резултирао голом наде за Белорусе. Можда је боље да Орлови буду спремни на још 40 минута тешке борбе на паркету хале у Минску, због тог гола  се не треба опуштати већ напротив… Нема места за калкулације, за два дана је већ реванш у Белорусији, а Орлови су се вечерас мање уморили јер имају дужу клупу а и селектор Мајес је у ротацији користио готово све играче равномерно. Било је још прилика да се погоди Белоруска мрежа али је остао коначан резултат 3:1.

Крагујевац, хала „Језеро“.  УЕФА судије: Фернандес Коељо, Оливериа Кастиљо и Кардосо Сантош (сви Португал). Стрелци: 1:0 Нинослав Алексић 6:26, 2:0 АГ Игор Шербич 17:36, 3:0 МАрко Пршић 27:36, и 3:1 Дмитри Лос 37:19. Жути картони: Слободан Рајчевић у 24:01 (Србија), Павел Роговник у 30:43, и Јури Рабико у 35:02 (Белорусија).

СРБИЈА: Момчиловић, Алексић, Рамић, Томић, Рајчевић. Вулић, Коцић, Милосављевић, Стојчевски, Пршић, Петров, Ракић, Стојковић и Радовановић. Селектор: Дејан Мајес

БЕЛОРУСИЈА:  Чурулин, Роговик, Горбенко, Јакубов, Рабуко. Змисла, Евдокимов, Селјук, Козел, Лос, Черњенко, Шчербик, Зајац и Пинчук. Селектор:  Александр Савинцев.