UEFA baraž EP: Pobeda Orlova u Jezeru nad Belorusijom

Seniorska reprezentacija Srbije u futsalu je u hali Jezero u Kragujevcu slavila rezultatom 3:1 protiv neugodne selekcije Belorusije, u prvoj utakmici baraža na odlazak na EP naredne godine u Holandiji.

SRBIJA – BELORUSIJA   3:1 (2:0)

Igrali su dobro i diktirali tempo izabranici trenera Dejana Majesa protiv čvrste i neugodne reprezentacije Belorusije. Imali su Orlovi vođstvo 2:0 na poluvremenu i 3:0 u 28.minutu utakmice ali nedostatak koncetracije je rezultirao golom nade za Beloruse. Možda je bolje da Orlovi budu spremni na još 40 minuta teške borbe na parketu hale u Minsku, zbog tog gola  se ne treba opuštati već naprotiv… Nema mesta za kalkulacije, za dva dana je već revanš u Belorusiji, a Orlovi su se večeras manje umorili jer imaju dužu klupu a i selektor Majes je u rotaciji koristio gotovo sve igrače ravnomerno. Bilo je još prilika da se pogodi Beloruska mreža ali je ostao konačan rezultat 3:1.

Kragujevac, hala „Jezero“.  UEFA sudije: Fernandes Koeljo, Oliveria Kastiljo i Kardoso Santoš (svi Portugal). Strelci: 1:0 Ninoslav Aleksić 6:26, 2:0 AG Igor Šerbič 17:36, 3:0 MArko Pršić 27:36, i 3:1 Dmitri Los 37:19. Žuti kartoni: Slobodan Rajčević u 24:01 (Srbija), Pavel Rogovnik u 30:43, i Juri Rabiko u 35:02 (Belorusija).

SRBIJA: Momčilović, Aleksić, Ramić, Tomić, Rajčević. Vulić, Kocić, Milosavljević, Stojčevski, Pršić, Petrov, Rakić, Stojković i Radovanović. Selektor: Dejan Majes

BELORUSIJA:  Čurulin, Rogovik, Gorbenko, Jakubov, Rabuko. Zmisla, Evdokimov, Seljuk, Kozel, Los, Černjenko, Ščerbik, Zajac i Pinčuk. Selektor:  Aleksandr Savincev.