УЕФА бараж ЕП: Орлови победом у Минску оверили визу за Холандију

Иако се већ знало, након победе у Крагујевцу, да је Србија бољи и квалитетнији ривал, селектор Дејан Мајес је одлично припремио селекцију Србије за игру Белорусије. Репрезентација Србије појачана Јованом Лазаревићем је показала на паркету хале у Минску да је футсал велесила, а Белоруси су у финишу утакмице само ублажили пораз са два гола.

Репрезентација Србије је у првих двадесет минута са два гола потврдила класу и ставила до знања домаћој селекцији да је само победа опција. У табор Орлова се вратио после одрађене казне Јован Лазаревић и тиме додатно продужио ростер селектору Мајесу који је зналачки и смирено водио Орлове до још једног тријумфа.

Белорусе је начео Драган Томић на асистенцију Слободана Рајчевића у 12. минуту утакмице. Да би, на себи својствен начин, голман Немања Момчиловић голом у 16. минуту казнио пропусте домаће селекције. Убојитост вратара Момчиловића више није случајност већ озбиљна опасност за противника, а пре годину дана осетили су на својој кожи Немањину „параболу“ и репрезентативци Француску у самом финишу меча…

Стручни штаб репрезентације Србије – после победе у Минску

Поготком у 27.минуту наствака Стефан Ракић повисује на 0:3, и већ тада се наслућивао победник овог баража. Покушавали су Белоруси да шутирају из свих позиција али бедем орлова није попуштао као ни сигурни голман Момчиловић. Ипак до краја домаћа селекција је са два поготка само ублажила пораз, и то преко Селука у 35. и Крикуна тридесет секунди пре последњег судијског звиждука. Није било картона а свега десет прекршаја за 40 минута и то 7 на конту домаћина а само три је акумулирала чета Дејана Мајеса.

 

БЕЛОРУСИЈА – СРБИЈА    2:3 (0:2)

БЕЛОРУСИЈА: Змисла, Шчербик, Крикун, Јакубов, Рабико, Лукша, Евдокимов, Селјук, Козел, Лос, Черњенко, Роговик, Зајац и Пинчук. Селектор: Александр Савинцев.

СРБИЈА: Момчиловић, Томић, Рамић, Лазаревић, Рајчевић, Вулић, Алексић, Коцић, Милосављевић, Пршић, Петров, Ракић, Стојковић и Радовановић. Селектор: Дејан Мајес.

 

Све укупном победом у баражу, репрезентација Србије се пре свега искупила за осцилације у главној рунди квалификација када смо заузели друго место иза БиХ, и оверила пласман на ЕП У Холандији.

Европско првенство је на програму у јануару наредне године, а Србија ће наступати у групи „А“ са селекцијама Украјине, светским прваком Португалом и домаћином Холадијом.