UEFA baraž EP: Orlovi pobedom u Minsku overili vizu za Holandiju

Iako se već znalo, nakon pobede u Kragujevcu, da je Srbija bolji i kvalitetniji rival, selektor Dejan Majes je odlično pripremio selekciju Srbije za igru Belorusije. Reprezentacija Srbije pojačana Jovanom Lazarevićem je pokazala na parketu hale u Minsku da je futsal velesila, a Belorusi su u finišu utakmice samo ublažili poraz sa dva gola.

Reprezentacija Srbije je u prvih dvadeset minuta sa dva gola potvrdila klasu i stavila do znanja domaćoj selekciji da je samo pobeda opcija. U tabor Orlova se vratio posle odrađene kazne Jovan Lazarević i time dodatno produžio roster selektoru Majesu koji je znalački i smireno vodio Orlove do još jednog trijumfa.

Beloruse je načeo Dragan Tomić na asistenciju Slobodana Rajčevića u 12. minutu utakmice. Da bi, na sebi svojstven način, golman Nemanja Momčilović golom u 16. minutu kaznio propuste domaće selekcije. Ubojitost vratara Momčilovića više nije slučajnost već ozbiljna opasnost za protivnika, a pre godinu dana osetili su na svojoj koži Nemanjinu „parabolu“ i reprezentativci Francusku u samom finišu meča…

Stručni štab reprezentacije Srbije – posle pobede u Minsku

Pogotkom u 27.minutu nastvaka Stefan Rakić povisuje na 0:3, i već tada se naslućivao pobednik ovog baraža. Pokušavali su Belorusi da šutiraju iz svih pozicija ali bedem orlova nije popuštao kao ni sigurni golman Momčilović. Ipak do kraja domaća selekcija je sa dva pogotka samo ublažila poraz, i to preko Seluka u 35. i Krikuna trideset sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Nije bilo kartona a svega deset prekršaja za 40 minuta i to 7 na kontu domaćina a samo tri je akumulirala četa Dejana Majesa.

 

BELORUSIJA – SRBIJA    2:3 (0:2)

BELORUSIJA: Zmisla, Ščerbik, Krikun, Jakubov, Rabiko, Lukša, Evdokimov, Seljuk, Kozel, Los, Černjenko, Rogovik, Zajac i Pinčuk. Selektor: Aleksandr Savincev.

SRBIJA: Momčilović, Tomić, Ramić, Lazarević, Rajčević, Vulić, Aleksić, Kocić, Milosavljević, Pršić, Petrov, Rakić, Stojković i Radovanović. Selektor: Dejan Majes.

 

Sve ukupnom pobedom u baražu, reprezentacija Srbije se pre svega iskupila za oscilacije u glavnoj rundi kvalifikacija kada smo zauzeli drugo mesto iza BiH, i overila plasman na EP U Holandiji.

Evropsko prvenstvo je na programu u januaru naredne godine, a Srbija će nastupati u grupi „A“ sa selekcijama Ukrajine, svetskim prvakom Portugalom i domaćinom Holadijom.