ПАВИЋЕВИЋ: У Холандију по медаљу

Oткад је Бојан Павићевић директор ФСС за футсал, Србија не пропушта велика такмичења: после ЕП у Словенији 2018. и СП у Литванији 2021, победама у баражу над Белорусијом (3:1 у Крагујевцу и 3:2 у Минску) пласирала се и на ЕП у Холандији 2022!


Легендарни Ђура је Орлове као капитен предводио на три Европска првенства – у Португалу 2007, Мађарској 2010. и Хрватској 2012. и на једном Мондијалу – на Тајланду 2012.


Павићевић је у разговору за Спортски журнал после славља у Белорусији говорио о најновијем успеху репрезентације Србије:

– Најбитније је да смо успели да оверимо визу за Европско првенство у Холандији. Играчи су утрошили и последње атоме снаге да одговоре изазову, а био је несвакидашњи због згуснутог распореда и никада напорнијег пута. Сви смо преморени, не сећам се, имајући у виду и играчку каријеру, када сам и да ли сам некада осећао овакав умор.


ЈУНАЦИ: Славље Орлова у Минску Фото: ФСС

Директор ФСС за футсал и женски фудбал открива даље планове пред четом селектора Дејана Мајеса:

– Имаћемо у децембру окупљање, још разматрамо где ће бити, а у плану је да одиграмо две утакмице. Разговарамо на тему ривала, могуће је да буде Мароко, можда Грузија, са шесторицом одличних Бразилаца, али има још опција. Волео бих да одиграмо са два различита противника, питање је да ли ће тако нешто дозволити здравствена ситуација. То је и највећа жеља, да нас мимоиђу повреде, Лазаревић није био довољно опорављен. Ако се, уз све то, добро припремимо, у шта не сумњам, очекујем медаљу у Холандији – оптимиста је рођени победник Бојан Павићевић.


Европско првенство у Холандији 2022. играће се од 19. јануара до 6. фебруара у Амстердаму и Гронингену, Србија је у Групи А са Португалом (игра на отварању; 19.1), Украјином (23.1) и селекцијом домаћина (28.1)


Насловна: Воде Орлове у успехе – Зоран Лекић, Никола Ковач, Александар Петровић, Алекса Антонић, Дејан Мајес, Војкан Вукмировић, Владимир Јовановић и Бојан Павићевић Фото: ФСС