УЕФА ЕУРО 2022: Орлови отварају ЕП са Португалом

Сада се већ све зна, решена је успешно, после баража и преостала дилема. Репрезентација Србије је у двомечу победила репрезентацију Белорусије, што је очекивано…

Футсал репрезентација СРБИЈЕ

Селектор Дејан Мајес сада може максимално да се посвети припреми Орлова за предстојеће ЕП У Холандији. У групи „А“ се налазе домаћа селекција Холандије, светски шампион Португал и увек незгодна селекција Украјине. Репрезентација Србије има задатак да направи корак више на ЕП, у овом случају, циљ је медаља – наговестио је Бојан Павићевић, директор ФСС за футсал и женски фудбал.

Распоред утакмица селекције Србије у групној фази:

Амстердам, ЗИГО Арена – 19. јануар /СРЕДА/:

17.30   СРБИЈА – ПОРТУГАЛ,

20.30   ХОЛАНДИЈА – УКРАЈИНА.

Потом следи три дана паузе, до утакмица другог кола које се играју такође у Амстердаму, у недељу, по унапред утврђеној сатници:

Амстердам, ЗИГО Арена – 23. јануар /НЕДЕЉА/:

14.30   СРБИЈА – УКРАЈИНА,

17.30   ПОРТУГАЛ – ХОЛАНДИЈА.

Док су утакмице 3. кола групе „А“ на програму у петак, али једна у Амстердаму док је друга у Гронингену, у истом времену, по следећем распореду:

Амстердам, ЗИГО Арена – 28. јануар /ПЕТАК/:

20.30   ХОЛАНДИЈА – СРБИЈА,

Гронинген, МАРТИНИ Плаза – 28. јануар /ПЕТАК/:

20.30   УКРАЈИНА – ПОРТУГАЛ.

По прве две првопласиране репрезентације обезбедиће даљи ток такмичења који се игра по куп систему а првопласирана репрезентација групе „А“ се састаје са другопласираном репрезентацијом групе „Б“, као и првопласирана селекција групе „Б“ са другопласираном селекцијом групе „А“ /утакмице у елиминационом делу на програму су 31.јануара/.

Група  А                                Група  Б                             Група  Ц                             Група  Д 

ХОЛАНДИЈА                        КАЗАХСТАН                          РУСИЈА                                  ГРУЗИЈА

СРБИЈА                                 ИТАЛИЈА                              ПОЉСКА                                ШПАНИЈА

УКРАЈИНА                            СЛОВЕНИЈА                         СЛОВАЧКА                           АЗЕРБЕЈЏАН

ПОРТУГАЛ                            ФИНСКА                                ХРВАТСКА                             БИХ

 

По први пут се на завршници ЕП налазе 16 најбољих европских репрезентација, јер до сада пласман на завршни турнир остваривале прво осам а до претходног дванаест селекција.

Рикардињо – опроштај после освојеног СП у Литванији

Португал ће наступати без главне звезде РИКАРДИЊА који се опростио од репрезентације у Литванији након освајања Светског првенства. Прва утакмица Орлова је управо против изабраника Жоржа Браза на премијери ЕП.

(Фото: УЕФА )