Владимир Милосавац Боске – футсал тренер и предузетник

Прича о бившем репрезентативцу Србије у футсалу, Владимиру Милосавцу популарном „Боскету“. Рођен је 1. децембра 1985. године, а футсал је његов животни позив…

Почеци каријере су везани за футсал турнире деведестих крајем прошлог века, да би се потом дефинитивно определио за професију – играч футсала. Богата играчка каријера започиње управо у Новом Саду. Тада је бранио боје КМФ ЛИМАН из Новог Сада који је био озбиљан конкурент шампиону МАРБУ из Београда. Следећа станица је била управо београдски МАРБО, затим иностранство – ФЕНЕРБАКЧЕ (Баку, Азербејџан), САС (Зрењанин), ДЕУС (Сремска Митровица), ЕУРОМОТУС (Београд), ИНТЕРНАЦИОНАЛ (Нови Сад), СРПСКА (Београд), НОВА ПАЗОВА, НОВИ САД… За репрезентацију Србије је уписао 79 наступа, а дрес Oрлова је први пут обукао у Бразилу 2008. године на Гранд при турниру у Форталези. Наступао је на ЕП 2010. у Будимпешти (Мађарска), у Хрватској такође ЕП 2012, као и на СП 2012. године на Тајладну. Играо је на ЕП у Словенији 2018. а опроштај од дреса са државним грбом је био на пријатељској утакмици са Бразилом у АРЕНИ.

Најдражи гол је постигао за репрезентацију Србије против селекције Русије на ЕП у Хрватској, а истиче да једна од најдражих клупских победа је била Лимана над Марбом у сезони 2008/09.

Богату играчку каријеру управо је окончао у Новом Саду (сезона 2019/2020), а истовремено је започео нову страницу као тренер. И у првој сезони на месту шефа стручног штаба Новог Сада осваја пехар ФС Војводине, јер је КМФ Нови Сад тријумфовао у Футсал лиги Војводине и остварио пласман у Другу лигу ФСС.

„Тренерски позив је природни избор после дуге и успешне играчке каријере. Радим на усавршавању новог позива, а поседујем футсал лиценцу ФСС. Следећи циљ је да положим за УЕФА Б футсал лиценцу…“ – говори о краткорочним плановима у тренерским водама Владимир Милосавац.

Ипак, одлуком управе КМФ Новог Сада долази до прекида сарадње иако је клуб другопласирани тим на табели Друге футсал лиге.

Владимир Милосавац прати тестирање играча КМФ НОВИ САД

Са друге стране, спонтано је дошао до идеје да започне бизнис. У марту 2020. године контактирао је бренд Munich X, договор је убрзо пао и САЛА СПОРТ из Новог Сада је ексклузивни дистрибутер познате шпанске робне марке за Србију.

 

Munich X је шпански породични бренд са историјом производње обуће од 1939. године. А 1953 године почињу са производњом патика за футсал, по чему је данас Munich X познат и препознатљив, али се сада производе модели за рукомет и тенис. Задњих десетак година се фокусирају и на модну обућу за сваки дан, спајајући спортску технологију са модерним дизајном. Бренд је последњих година доживео велику експанзију…

„За сада продаја се врши на интернету, пошто сам направио веб продавницу. Веома сам задовољан како до сада иде продаја, а готово да немам рекламација. Није проблем да се патике и замене ако је наручен погрешан број. Нема правила у продаји јер моделе за футсал траже како играчи, тако и футсал тимови. Наравно, ако се наручује преко клуба више пари патика, добија се и значајан попуст… Из садашње генерације играча у дресу са државним грбом, а наступају у иностраним клубовима, моделе Munich X користе Драган Гале Томић, Страхиња Петров и голман Немања Момчиловић. Помажем и разне манифестације, типа – Гале камп, турнир Futsal love у Врњачкој Бањи, бизнис лига Октагон у Београду, турнир у Лаћарку…

О будућности на професионалном плану Милосавац наставља:

„До сада сам продао преко 500 пари патика, а од тога 95% је било путем интернета, свега 5% су поруџбе биле телефоном или личним контактом. Планирам да повећам асортиман, уведем и друге брендове спортске обуће за футсал, али и модне обуће за сваки дан. Тренерке ће, можда, ускоро такође бити у понуди… Циљ ми је  да отворим продавницу у Новом Саду, а ако се добро настави тражња, можда и Београд буде добио САЛА СПОРТ продајни објекат. Није само Србија тржиште, јер се патике траже и у БиХ, Црној Гори и Македонији.“

У договору са Владимиром Милосавцем, најбољи стрелац Прве и Друге футсал лиге ће добити патике за футсал Munich X. На крају сезоне, у анкети Футсал Србије гласањем тренера и капитена футсал клубова добићемо најбољи тим у Србији, а најбољи играч ће, такође, бити награђен патикама из асортимана САЛА СПОРТ.