Пораз Орлова од Грузије

После ремија у првој утакмици, у другом пријатељском мечу Орлови су доживели пораз у Тбилисију од домаће селекције Грузије 3:4.

Селектор Дејан Мајес је опет „промешао карте“, на голу је био Милановић, а у пољу чланови стартне поставе – Матијевић, Рамић, Рајчевић и Томић.

Бразилци у дресу Грузије су били носиоци игре домаће селекције.  После вођства Грузије у деветом минуту, Србија је пропустила прилику да поравна из пенала, досуђен је казнени ударац који није реализовао Ракић – голман Букија одбранио је његов ударац!

У наставку сусрета виђене су осцилације, пре свега у одбрани Орлова, што су искористили натурализовани Бразилци, нарочито опасни Елисандро – постигао је још два гола, док је једном то учинио и добро нам познати Талес. Високих 4:0 је писало на семафору у 29. минуту.

Србија се у самом финишу утакмице, ипак, пробудила. Прво се Рамић по левој аут линији пробио кроз домаћу одбрану и, искоса, погодио мрежу одличног  Букије. На сцену је, затим, ступио Драган Томић и са два гола у 37. минуту ублажио на пристојних и, испоставило се, коначних 4:3. Србија је до краја дуела диктирала темпо, али се резултат није променио.ГРУЗИЈА  –  СРБИЈА    4:3  (1:0)

Тбилиси, 18. децембар 2021. године, у 15.00. Oлимпијска палата. Судије: Звијод Биладзе (Грузија), Петар Радојчић (Србија) и А. Ноникашвили (Грузија). Стрелци: 1:0 Eлисандро у 8, 2:0 Талес у 21, 3:0 Елисандро у 22, 4:0 Елисандро у 29, 4:1 Рамић у 34, 4:2 Томић у 37, 4:3 Томић у 37. минуту.

ГРУЗИЈА: Букија (г), Ронињо, Талес, Елисандро, Бруно Петри, Гхавтадзе, Гиоргаиа, Топурија, Кекелиа, Тодуа, Курдадзе, Себискверадзе, Куртанидзе, Јамбурија (г). Селектор: Автандил Асатиани.

СРБИЈА: Милановић (г), Матијевић, Рамић, Томић, Рајчевић, Петров, Милосављевић, Алексић, Васић, Стојчевски, Радовановић, Ракић, Росић, Вулић (г). Селектор: Дејан Мајес.


(Фото: ФСС)