ФС РИС: У Нишу 32 футсал наде

Рад са млађим категоријама је један од пресудних фактора за развој футсала у свакој земљи. Марко Гавриловић, нови селектор oмладинске репрезентације Србије, почео је детаљну акцију афирмације футсала и циклус селективних кампова талентованих  играча по регионима. Прва дестинација је био центар Источне Србије – град Ниш. Следећа окупљања су предвиђена у Београду, па у Војводини, у јануару наредне године.

– Желео сам да  селективни тренинзи симболично започну на подручју Источне Србије, јер је то поднебље годинама давало огроман број играча за наш државни сениорски тим, док је у селекцији до 19 година било мало играча. Ова акција је наишла на сјајну реакцију клубова и одличан одзив играча. На тренизима је било 32 момка из 12 различитих клубова. Играчи су били подељени у две старосне категорије (генерације 2002/2003 и генерације 2004/2005/2006) и у обе их је било по 16 . У раду током тренинга са мном су учествовали Милош Ђорђевић, тренер КМФ Пожаревац и Павле Павловић, голман КМФ Калче. По завршетку селективних тренинга одржан је састанак са тренерима који у клубовима раде са тим момцима, где се говорило о проблемима у раду са младим играчима у футсалу у Србији и о неким начинима и идејама како их решити. Остаје жал што их техничких разлога нисам могао одржати тренерима предавање на тему  „Основе одбране – индивидуална и групна тактика“, са јасно дефинисаним смерницама које користимо у игри репрезентације, али је договорено да то предавање одржимо током наредње недеље онлајн – открива Марко Гавриловић.

– Захвалио би се члановима комисије за футсал ФС РИС Небојши Јовановићу и Радомиру Денчићу, као и комесару за такмичење Ненаду Мутавџићу, без чије помоћи овако нешто не би могли организовати. Похвалио би све клубове који су узели учешће, поготово домаћина акције – ГВОЗДЕНИ ПУК из Ниша. После свега виђеног на тренизима и после њих, верујем да је ово само прва акција овог типа у низу – јасан је  Гавриловић.


(Фото: М. Гавриловић)