ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ЕП: Орлови домаћини шампиону Африке!

Репрезентација Србије генералну пробу пред учешће на Европском првенству у Холандији 2022. (19. јануар – 6. фебруар) имаће против шампиона Африке.

Пријатељске утакмице са Мароком заказане су за 10. и 12. јануар – у Шапцу и у Лозници.


Селектор Дејан Мајес окупиће Орлове сутра у СЦ ФСС, у Старој Пазови, где ће тренирати до Нове године


Мароко је 16. и 17. новембра био домаћин Бразилу у Ел Ајуну, у Западној Сахари: у првом пријатељском мечу славио је 3:1, у другом је поражен 0:2.


НАМУЧИЛИ КАРИОКЕ: Детаљ из пријатељског сусрета Мароко – Бразил Фото: ФС Мароко

Иначе, Кариоке су биле кобне за Мароко на недавном Светском првенству у Литванији иако је приказао сјајну игру и пружио и више него достојан отпор – изгубио је 0:1 у четвртфиналу голом Родрига у 11. минуту.

Претходно је био одличан у Групи Ц – савладао је Соломонска Острва 6:0, ремизирао са Тајландом 1:1 и Португалом 3:3, да би у шеснаестини финала надиграо Венецуелу 3:2.


Мароко је три пута био учесник СП – на Тајланду 2012, у Колумбији 2016. и у Литванији 2021, док је освојио последња два Афричка купа нација – 2016. и 2020. (као домаћин у Ел Ајуну био убедљив у финалу против Египта 5:0)


Србија је, да подсетимо, крајем јула и почетком августа већ била домаћин Мароку – обе утакмице одигране су у Вршцу – 4:8 и 4:4.


СА ПРВАКОМ АФРИКЕ И ПРЕД СП: Капитени Србије и Марока, Момчиловић и Мазрај, пре пет месеци у Вршцу Фото: ФСС

Најбољи играчи Марока су интеренационалци: Суфијен Ел Месрар и Билал Бакали (АЦЦС, Француска), Хамза Бујузан (Палма, Шпанија) и Калид Бузид (Гарсија, Шпанија).