GENERALNA PROBA ZA EP: Orlovi domaćini šampionu Afrike!

Reprezentacija Srbije generalnu probu pred učešće na Evropskom prvenstvu u Holandiji 2022. (19. januar – 6. februar) imaće protiv šampiona Afrike.

Prijateljske utakmice sa Marokom zakazane su za 10. i 12. januar – u Šapcu i u Loznici.


Selektor Dejan Majes okupiće Orlove sutra u SC FSS, u Staroj Pazovi, gde će trenirati do Nove godine


Maroko je 16. i 17. novembra bio domaćin Brazilu u El Ajunu, u Zapadnoj Sahari: u prvom prijateljskom meču slavio je 3:1, u drugom je poražen 0:2.


NAMUČILI KARIOKE: Detalj iz prijateljskog susreta Maroko – Brazil Foto: FS Maroko

Inače, Karioke su bile kobne za Maroko na nedavnom Svetskom prvenstvu u Litvaniji iako je prikazao sjajnu igru i pružio i više nego dostojan otpor – izgubio je 0:1 u četvrtfinalu golom Rodriga u 11. minutu.

Prethodno je bio odličan u Grupi C – savladao je Solomonska Ostrva 6:0, remizirao sa Tajlandom 1:1 i Portugalom 3:3, da bi u šesnaestini finala nadigrao Venecuelu 3:2.


Maroko je tri puta bio učesnik SP – na Tajlandu 2012, u Kolumbiji 2016. i u Litvaniji 2021, dok je osvojio poslednja dva Afrička kupa nacija – 2016. i 2020. (kao domaćin u El Ajunu bio ubedljiv u finalu protiv Egipta 5:0)


Srbija je, da podsetimo, krajem jula i početkom avgusta već bila domaćin Maroku – obe utakmice odigrane su u Vršcu – 4:8 i 4:4.


SA PRVAKOM AFRIKE I PRED SP: Kapiteni Srbije i Maroka, Momčilović i Mazraj, pre pet meseci u Vršcu Foto: FSS

Najbolji igrači Maroka su interenacionalci: Sufijen El Mesrar i Bilal Bakali (ACCS, Francuska), Hamza Bujuzan (Palma, Španija) i Kalid Buzid (Garsija, Španija).