ФС Београд: Окупљање футсал нада у Шумицама

После селективних тренинга у Нишу за дечаке са подручја ФС региона Источне Србије, пред Нову годину, слична акцију спроведена и у Београду, тачније 30. децембра у СЦ „Вождовац“ Шумице.

„На тренинзима које смо водили тренер голмана U19 репрезентације Иван Мандић и ја, било је укупно 27 играча из десет различитих футсал клубова. Задовољан сам виђеним на тренингу, а можда је још битније од тога да су прво тренери изашли задовољни након предавања које смо урадили а након тога и да су децаци изашли задовољни са терена након одржаних тренинга. Општи утисак је да је акција у потпуности успела. Радујем се, и надам, неким сличним акцијама које ћемо, сигуран сам, организовати у будућности – сумира утиске Марко Гавриловић.

Колико је тешко у кратком временском периоду, организовати оваква дешавања добро је познато стручном штабу У19 селекције, највише због обавеза клубова а и згуснутог календара  репрезентације, Гавриловић апострофира сараднике из футсала који су му несебично помогли око последњих активности у Београду.

„Захвалио би се прво комесару за такмичење ФСБ Милету Бекрићу на помоћи око организације. Посебну захвалност дугујем Александру Ђоковићу, председнику комисије за футсал ФСС и председнику КМФ ФОН, који нам је обезбедио салу за предавање, халу за тренинге као и све неопходне реквизите за тренинг. Да нам он није благовремено обезбедио неопходне услове, ову акцију би било немогуће спровести на овакав начин.“ –  завршава Гавриловић.

Следи окупљање Омладинске футсал репрезентације Србије, а затим опет селективни тренинзи у Новом Бечеју 18. јануара, где ће Гавриловић видети талентоване играче из целе Војводине, где је у току завршница Омладинске футсал лиге.