ИЗ ШАМПИОНА У ИНОСТРАНСТВО: Милосављевић у Француској, Радовановић у Чешкој

Футсал Србија је добила двојицу нових интернационалаца: Лазар Милосављевић је нови члан француског Лила, док је Марко Радовиновић потписао за чешку Еру Пак Хрудим!

У првом делу сезоне заједно су играли за ФОН и допринели да шампион освоји и титулу јесењег првака.


Нај­ви­ше ме је ин­тере­со­ва­ла мо­гућ­ност да ка­ри­је­ру на­ста­вим у ино­стран­ству и коц­ки­це су се по­кло­пи­ле са Ли­лом. Знам да ту игра­ју дво­ји­ца фран­цу­ских ре­пре­зен­та­тив­ца, не­ко­ли­ци­на Бра­зи­ла­ца и наш Немања Момчиловић (Лазар Милосављевић у разговору за Спортски журнал)


Милосављевић је потписао уговор на две године, претходно је играо и за Економац, мађарски Веспрем и Нови Пазар.

Налази се на списку селектора Србије Дејана Мајеса за завршне припреме за Европско првенство и новим клупским друговима прикључиће се по завршетку континенталне смотре у Холандији.

Лил је тренутно други на табели и гаји шампионске амбиције.


Сре­ћан сам што ћу по­но­во мо­ћи да се оку­шам у ја­ком так­ми­че­њу, са Хру­ди­мом сам до­го­во­рио са­рад­њу од  го­ди­ну и по да­на. Сти­за­ле су и по­ну­де дру­гих клу­бо­ва, али опре­де­лио сам се за Чешку (Марко Радовановић у разговору за Спортски журнал)


Радовановић иза себе већ има искуство играња у Чешкој, где је носио дрес Славије из Прага. Претходно, наступао је и за Партенон из Смедеревске Паланке, Калчу, Економац, Смедерево, Лео из Јерменије и Луејзи из Либана.

Ера Пак Хрудим је јесењи првак и најтрофејнији клуб Чешке са 15 титула.